Mahdollisuuksien Tilan &
Huvilan säännölliset jutut
Watercolor Stain

Mahdollistamme ja järjestämme monenlaista säännöllistä toimintaa.

Näihin kuuluu erilaisia tapahtumakonsepteja, työryhmiä ja toiminta-alueita, jotka toteuttavat ideaa aktiivisesta yhteisöllisyydestä ja luovuudesta kaikkia koskevana voimavarana.

Watercolor Stain

Kehitämme ja kokeilemme erilaisia toimintoja, joiden tarkoitus on mahdollistaa mm. uusia tapoja ihmisille kohdata toisiaan, tutkia luovuuttaan, lähestyä taidetta uusilla tavoilla sekä vain pitää hauskaa. :)

Alla löydät tietoa tämän hetken aktiivisista toiminnoista. Tervetuloa mukaan!

Juhlat, keikat & iltamat

Järjestetään säännöllisesti erilaisilla teemoilla! Toteutettuihin tapahtumakonsepteihin kuuluu mm. Keskustelevat keikkaillat, Kontaktidisco ja Leikkiklubi.

Yhteisötaidekoulu Hehkumahku

Uusi yhteisötaiteellista opetusta ja tekemistä tarjoava ja tutkiva taidekoulu. Yhteisötaidekoulu on avoinna kaikille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Myös ilman lapsia voi tulla mukaan tekemään.

Yhteisötaidekoulu Hehkumahkun pääasiallinen tarkoitus on luoda yhteisöllisempää taiteen tekemistä sekä tarjota matalan kynnyksen mahdollisuuksia kokeilla erilaisia taidemuotoja. Yhteisötaidekoulun lähestymistapa taiteeseen on monitaiteellinen, eikä pyri tuottamaan ensisijaisesti pelkkää teknistä osaamista yhteen taiteenalaan liittyen.

Hehkumahku Facebookissa ja Instagramissa.

Unelmatyöskentely

Mahdollisuuksien Huvilalla. Lisätietoa tulossa!

Unelmointihuoneen yhteisö

Unelmointihuone on Mahdollisuuksien Tilan ylläpitämä huone Tahmelan huvilan yläkerrassa. Huoneen idea on alusta asti ollut mahdollistaa unelmoivaa ja elävää yhteisöllisyyttä sekä olla paikka, missä kokoontua merkityksellisten asioiden äärelle ja alkaa yhdessä luomaan parempaa maailmaa!

Syksyllä 2020 kutsuimme koolle Unelmointihuoneen yhteisön, johon liittyi reilu 20 jäsentä. Jäsenet käyttävät huonetta omiin projekteihinsa, töihinsä ja unelmointiinsa. He tuovat elämää huoneelle ja luovat yhdessä yhteisön, joka kohtaa viikoittaisissa ruokailuissa ja muissa yhteisissä tapahtumissa. Säännölliseen ohjelmaan kuuluu mm. juhlia ja syvempää itsen prosessointia.

 

Yhteisössä on tarkoitus paitsi pitää hauskaa, myös syventyä unelmoinnin mahdollisuuksiin henkilökohtaisella ja yhteisön tasolla sekä luoda prosessoiva ja syvällinen yhteisö, joka elävöittää ja rikastuttaa siihen kuuluvien jäsenten elämää.

Hehkumahkun prosessoiva vanhemmuus

Prosessoiva vanhemmuus -ryhmässä saat uutta tietoa, ideoita ja tukea vanhemmuuteen. Se on paikka, jossa voi jakaa vanhemmuuden kipukysymyksiä ja vastaanottaa uusia toimintamalleja arjen sujuvoittamiseksi ja leikittämiseksi. Ylläpitäjät jakavat myös vanhemmuutten liittyviä kiinnostavia artikkeleita, asiantuntijapuheenvuoroja ja vanhemmuuteen liityviä kirja-arvioita.
 

Tavoitteena on luoda avointa keskustelukulttuuria ja uudenlaisia toimintamalleja vanhemmuuteen liittyen; arjen helpottamiseksi, ja leikittämiseksi. Yhteisötaidekoulu Hehkumahku keskittyy toiminnassa yhteisöllisten taiteellisten projektien ja menetelmien tuottamiseen. Myös Hehkumahkun prosessoiva vanhemmuus -ryhmän ideana on tuottaa taidetta soveltavia toimintamalleja, jotka sekä helpottavat, että ilostuttavat perheiden arkea ja luovat jopa uusia toimintamalleja arkeen.
 

Tarjoamme myös vanhemmille alustaa, jossa käsitellä vanhemmuuteen liittyviä asioita, sen herättämiä tunteita ja haastavia kysymyksiä.
 

Tarkoituksena luoda myös pienempiä prosessoivan vanhemmuuden ryhmiä, jotka ovat yhdistyneet esimerkiksi asuinpaikan mukaan.
 

Hehkumahkun prosessoiva vanhemmuus Facebookissa.

Mahdollisuuksien Tilan toteutusryhmä

Mahdollistajien oma ryhmä, missä pääset toteuttamaan ja luomaan kaikkea sitä kivaa, mitä tiloissamme tapahtuu. :) Haemme tällä hetkellä uusia jäseniä. Kysy lisää mikäli osallistuminen kiinnostaa!

Käsityökahvila

Käsityökahvilassa on leppoisa tunnelma, jonne voi tulla vaihtamaan kuulumisia ja juomaan kupposeen teetä tai kahvia käsille tekemisen lomassa. Kahvilassa on valmiina myös ompelukone, jos tarvitset, sekä lainapuikkoja ja lahjoituksena saatuja lankoja, joilla pääsee alkuun, jos ei ole omia tarvikkeita mukana. Eli voit tulla myös opettelemaan esim.neulomista tai virkkaamista, jos sellainen kipinä itsestä löytyy!

 

Tapahtuma on kaikille avoin ja ideana on, että Käsityökahvilasta voi tulla myös kysymään vinkkejä, jos on haastavia kohtia työssään. Yhdessä pähkien asiat yleensä ratkeavat.

Käsityökahvila on tauolla koronatilanteen takia.

Yhden teoksen taidenäyttely

Yhteisötaiteellinen näyttelykonsepti, jossa vaihtuvat taiteilijat tuovat tai luovat kuukauden ajaksi yhden teoksen Mahdollisuuksien tilalle.

Yhden teoksen näyttely haluaa antaa mahdollisuuden syventää katsojan suhdetta taideteokseen. Teokseen tutustutaan yhdessä niin, että tätä suhdetta on mahdollista tutkia ja jakaa toisten kanssa, ja että teoksen herättämät ajatukset, ideat ja tunteet voivat mahdollisesti innostaa jopa johonkin toimintaan, yhdessä tai erikseen. Tapahtumissa teoksen herättämiä kokemuksia lähestytään erilaisin tavoin: keskustellen, teoksen teemoja pohtien, luovan toiminnan kautta, yhdessä uutta luoden jne.

Tampereen taiteilijatoimisto

Taiteilijatoimisto kutsuu taiteilijoita ja luovien alojen toimijoita yhteen erilaisten teemojen ympärille ja tarjoaa myös työ- ja vertaisyhteisöä. Joka kerran alansa asiantuntijavieraat ovat taanneet sen, että opittu tieto on ajankohtaista ja sisältö on laadukasta sekä ammattilaisten tarpeisiin vastaavaa.

Tampereen Taiteilijatoimisto toteutetaan yhteistyössä TREenit! Ry;n, Mahdollisuuksien Tilan, Tampereen Freelancenäyttelijöiden, Sirkus Faktorin ja Kohtaamisen Tilan kanssa.

Lasten teatteri

Osallistavia esityksiä lapsille, kouluille, tapahtumiin ja perheille!

Vaatteiden vaihtokahvila

Suositut vaatteiden vaihtokahvilat Mahdollisuuksien Tilalla!