top of page
Mahdollisuuksien Tilan säännölliset jutut
Watercolor Stain

Mahdollistamme ja järjestämme monenlaista säännöllistä toimintaa.

Näihin kuuluu erilaisia tapahtumakonsepteja, työryhmiä ja toiminta-alueita, jotka toteuttavat ideaa aktiivisesta yhteisöllisyydestä ja luovuudesta kaikkia koskevana voimavarana.

Watercolor Stain

Kehitämme ja kokeilemme erilaisia toimintoja, joiden tarkoitus on mahdollistaa mm. uusia tapoja ihmisille kohdata toisiaan, tutkia luovuuttaan, lähestyä taidetta uusilla tavoilla sekä vain pitää hauskaa. :)

Alla löydät tietoa tämän hetken aktiivisista toiminnoista. Tervetuloa mukaan!

Yhden teoksen taidenäyttely

Juttukeikka

Klovniyhteisö

Unelmointihuoneen yhteisö

Tuntemisen syvyys

Järkipiiri

Käsityökahvila

Mahdollisuuksien Tilan toteutusryhmä

Juhlat, esitysklubit ja muut iltamat

Yhteisötaidekoulu Hehkumahku

Hehkumahkun prosessoiva vanhemmuus

Yhteisötaiteellinen näyttelykonsepti, jossa vaihtuvat taiteilijat tuovat tai luovat kuukauden ajaksi yhden teoksen Mahdollisuuksien tilalle.

Yhden teoksen näyttely haluaa antaa mahdollisuuden syventää katsojan suhdetta taideteokseen. Teokseen tutustutaan yhdessä niin, että tätä suhdetta on mahdollista tutkia ja jakaa toisten kanssa, ja että teoksen herättämät ajatukset, ideat ja tunteet voivat mahdollisesti innostaa jopa johonkin toimintaan, yhdessä tai erikseen. Tapahtumissa teoksen herättämiä kokemuksia lähestytään erilaisin tavoin: keskustellen, teoksen teemoja pohtien, luovan toiminnan kautta, yhdessä uutta luoden jne.

Juttukeikka on keskustelua ja livemusiikkia yhdistävä ilta, jossa yleisö pääsee juttelemaan artistin kanssa kiinnostavista teemoista keikan yhteydessä. Illan keskustelun teema on artistin valitsema ja se on jotain, mitä hän käsittelee musiikillaan, omassa elämässään, tai mikä on hänelle on muulla tavoin tärkeä.

Juttukeikoilla keväällä 2024: Veera Neva, Risto, Kielo Kärkkäinen & Simo Laihonen!

Klovniyhteisössä tutkitaan elämää, vuorovaikutusta ja itseämme oman sisäisen klovnimme kautta! Tervetuloa mukaan sekä aloittelijat että konkarit!
 

Kokoonnumme tapaamisiin noin kaksi kertaa kuussa. Teemme erilaisia harjoituksia ja pohdimme maailman menoa punaisten nenien kanssa ja suunnittelemme yhdessä toimintaa.
 

Seikkailemme myös erilaisissa arjen ympäristöissä. Yhteisö kannustaa oman klovnin vapauttamiseen arjessa ja sitä kautta oman elämän hauskuuttamiseen ja uudenlaisen elämänasenteen löytämiseen.
 

Klovniyhteisö asustelee Mahdollisuuksien Tilalla, missä se voi oman toimintansa lisäksi toteuttaa hauskaa ohjelmaa ja tapahtumia myös laajemmalle yleisölle, luoda yhteisöllistä kulttuuria ja toimia Tilan ylläpitotehtävissä. Toiminta aloitettiin kesällä 2021, ja mukaan voi hypätä edelleen!
 

Lisätietoa: p.0503486118 / Johanna

Facbookissa: https://www.facebook.com/mahdollisuuksientilanklovniyhteiso

Unelmointihuone on Mahdollisuuksien Tilan ylläpitämä huone Tahmelan huvilan yläkerrassa. Huoneen idea on alusta asti ollut mahdollistaa unelmoivaa ja elävää yhteisöllisyyttä sekä olla paikka, missä kokoontua merkityksellisten asioiden äärelle ja alkaa yhdessä luomaan parempaa maailmaa!

Jäsenet käyttävät huonetta omiin projekteihinsa, töihinsä ja unelmointiinsa. He tuovat elämää huoneelle ja luovat yhdessä yhteisön, joka kohtaa yhteisissä tapaamisissa ja tapahtumissa.

 

Yhteisössä on tarkoitus paitsi pitää hauskaa, myös syventyä unelmoinnin mahdollisuuksiin henkilökohtaisella ja yhteisön tasolla sekä luoda prosessoiva ja syvällinen yhteisö, joka elävöittää ja rikastuttaa siihen kuuluvien jäsenten elämää.

Tuntemisen syvyys keskittyy tunnetyöskentelyyn ja oman itsen prosessoinnin eri teemoihin.

Tuntemisen syvyys -ryhmässä asetutaan tuntemisen äärelle, tutkimaan ja yhdessä keskustelemaan ja työskentelemään tunteiden parissa. Tarkoituksena on luoda tilaa, jossa ihmiset voivat avautua tuntemiselle itsessään, sekä prosessoida esiin kaikkea sitä mitä todella olemme ja kannamme sisällämme.

Tuntemisen syvyys kutsuu myös inspiroitumaan siitä, miten voi elää arjessa tunteellisesti syvemmin ja merkityksellisemmin sekä miten oman elämän haasteita voi ratkaista itsereflektion ja prosessoivan tuntemisen avulla.

Tuntemisen syvyys Facebookissa: https://www.facebook.com/profile.php?id=100088343379610

Järkipiiri on poliittisesti sitoutumaton keskustelupiiri maailman ja yhteiskunnan tapahtumista.

Järkipiiri pyrkii tarjoamaan kohtaamisen ja keskustelun paikkaa internet-keskustelujen aikana, ja luomaan syvempää ymmärrystä siitä, mitä maailmassa tällä hetkellä tapahtuu. Tarvitsemme yhteiskunnallisen keskustelun tilaa, jossa erilaiset mielipiteet ja ajatukset voivat kohdata, jossa pyritään ymmärrykseen ideologisuuden sijaan, ja jossa on mahdollista käsitellä myös kiistanlaisia tai vaihtoehtoisia näkemyksiä maailmasta avoimin ja uteliain mielin.

Tapaamme kasvokkain joka toinen viikko erilaisten teemojen äärellä. Keskustelun aiheet valitaan piirissä kävijöiden kesken. Pyrimme kriittisyyteen ja luotamme terveen järjen, yhteisen keskustelun ja tunteita sallivan tilan kykyyn tuottaa järkeviä lopputuloksia. Keskustelun lisäksi voimme luoda toimintaa, jolla vaikuttaa myös piirien ulkopuolella.
 

Lisätietoa: www.jarkipiiri.blogspot.com
Järkipiiri löytyy myös facebookista ja twitteristä!

Käsityökahvilassa on leppoisa tunnelma, jonne voi tulla vaihtamaan kuulumisia ja juomaan kupposeen teetä tai kahvia käsille tekemisen lomassa. Kahvilassa on valmiina myös ompelukone, jos tarvitset, sekä lainapuikkoja ja lahjoituksena saatuja lankoja, joilla pääsee alkuun, jos ei ole omia tarvikkeita mukana. Eli voit tulla myös opettelemaan esim.neulomista tai virkkaamista, jos sellainen kipinä itsestä löytyy!

 

Tapahtuma on kaikille avoin ja ideana on, että Käsityökahvilasta voi tulla myös kysymään vinkkejä, jos on haastavia kohtia työssään. Yhdessä pähkien asiat yleensä ratkeavat.

Mahdollistajien oma ryhmä, missä pääset toteuttamaan ja luomaan kaikkea sitä kivaa, mitä tiloissamme tapahtuu. :) Kysy lisää, mikäli osallistuminen kiinnostaa!

Järjestämme säännöllisesti juhlia ja iltamia erilaisilla teemoilla! Toteutettuihin konsepteihin ja iltoihin kuuluu mm. Esitysklubi, Leikkiklubi, Mukajuhlat ja Maailmanmusiikin disco.

Yhteisötaiteellista opetusta ja tekemistä tarjoava ja tutkiva taidekoulu. Yhteisötaidekoulu on avoinna kaikille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Myös ilman lapsia voi tulla mukaan tekemään.

Yhteisötaidekoulu Hehkumahkun pääasiallinen tarkoitus on luoda yhteisöllisempää taiteen tekemistä sekä tarjota matalan kynnyksen mahdollisuuksia kokeilla erilaisia taidemuotoja. Yhteisötaidekoulun lähestymistapa taiteeseen on monitaiteellinen, eikä pyri tuottamaan ensisijaisesti pelkkää teknistä osaamista yhteen taiteenalaan liittyen.

Katso myös Hehkumahkun omat nettisivut: www.hehkumahku.fi

Hehkumahku Facebookissa ja Instagramissa.

Prosessoiva vanhemmuus -ryhmässä saat uutta tietoa, ideoita ja tukea vanhemmuuteen. Se on paikka, jossa voi jakaa vanhemmuuden kipukysymyksiä ja vastaanottaa uusia toimintamalleja arjen sujuvoittamiseksi ja leikittämiseksi. Ylläpitäjät jakavat myös vanhemmuutten liittyviä kiinnostavia artikkeleita, asiantuntijapuheenvuoroja ja vanhemmuuteen liityviä kirja-arvioita.
 

Tavoitteena on luoda avointa keskustelukulttuuria ja uudenlaisia toimintamalleja vanhemmuuteen liittyen; arjen helpottamiseksi, ja leikittämiseksi. Yhteisötaidekoulu Hehkumahku keskittyy toiminnassa yhteisöllisten taiteellisten projektien ja menetelmien tuottamiseen. Myös Hehkumahkun prosessoiva vanhemmuus -ryhmän ideana on tuottaa taidetta soveltavia toimintamalleja, jotka sekä helpottavat, että ilostuttavat perheiden arkea ja luovat jopa uusia toimintamalleja arkeen.
 

Tarjoamme myös vanhemmille alustaa, jossa käsitellä vanhemmuuteen liittyviä asioita, sen herättämiä tunteita ja haastavia kysymyksiä.
 

Tarkoituksena luoda myös pienempiä prosessoivan vanhemmuuden ryhmiä, jotka ovat yhdistyneet esimerkiksi asuinpaikan mukaan.
 

Hehkumahkun prosessoiva vanhemmuus Facebookissa.

bottom of page