Tuleva ohjelma

Tapahtumaa on Mahdollisuuksien Tilalla ja Unelmointihuoneella, välillä myös muualla. Jos paikkaa ei ole alla ilmoitettu erikseen, se tapahtuu Mahdollisuuksien Tilalla.

Poppy with Leaves
Bud
Yellow Flower
Purple Flower

KLOVNIYHTEISÖN SYKSY!

Tule mukaan Mahdollisuuksien Tilan klovniyhteisön tapahtumiin luomaan astetta villimpää ja hauskempaa todellisuutta ja harjoittelemaan, miten nauraa itselleen. Luvassa yhteensä 5 tapahtumapäivää! Kesällä luvassa lisäksi parin päivän klovni-intesiivi, josta lisätietoa myöhemmin.

Tervetuloa mukaan ensikertalaiset tai jo aiemmin klovneriaa tehneet tai muuten klovniyhteisössä mukana olleet!


Tapahtumapäivät:

17.9. klo 15-18 Unelmointihuoneella, Tahmelan Huvilalla.
to 6. loka 2022, klo 18-20 Mahdollisuuksien Tilalla.
pe 14. loka 2022, klo 18-20 Klovnivalokuvanäyttelyn avajaiset,

Lielahden Kartonolla, Hiedanranta.
to 27. loka 2022, 18-20 Mahdollisuuksien Tilalla.
pe 4. marras 2022 17:30-20
la 5. marras 2022 klo 11-15

 

Tampereen klovnifestivaali 18.-20.11.2022.
Tule mukaan ensimmäisille Tampereen Klovnifestivaaleille! Torstaista sunnuntaihin työpajoja, esityksiä, tempauksia, yllätyksiä, klovneferenssiä ja kaikenlaista festivaalihumua ja ohjelmaa! Tutustu monipuoliseen ohjelmaan 


Lauantaina 10. joulu 2022 klo 17-20 Klovniyhteisön Pikkujoulut.

Tule viettämään klovniyhteisön pikkujoulua Mahdollisuuksien Tilalle!

Klovneriaa voi harjoittaa osana arkista elämää ja löytää siitä uusia näkökulmia. Klovniyhteisössä tutkitaan elämää, vuorovaikutusta ja itseämme oman sisäisen klovnimme kautta! Tervetuloa mukaan ihan kaikki, aiempaa kokemusta klovneriasta tai esittävistä taiteista ei tarvitse olla, voit työskennellä ihan muilla aloilla.
 

Seikkailemme myös erilaisissa arjen ympäristöissä. Yhteisö kannustaa oman klovnin vapauttamiseen arjessa ja sitä kautta oman elämän hauskuuttamiseen ja uudenlaisen humoristisen elämänasenteen löytämiseen.
 

Kokoonnumme tapaamisiin noin kaksi kertaa kuussa. Harjoittelemme siirtymistä klovnin todellisuuteen ja sitä kautta tarkastelemme asioita. Pohdimme maailman menoa punaisten nenien kanssa ja suunnittelemme yhdessä toimintaa.

Klovniyhteisön syksy facebookissa

TUNTEMISEN SYVYYS -RYHMÄ

Tuntemisen syvyys -ryhmässä asetutaan tuntemisen äärelle, tutkimaan ja yhdessä keskustelemaan ja työskentelemään tunteiden parissa. Tarkoituksena on luoda tilaa, jossa ihmiset voivat avautua tuntemiselle itsessään, sekä prosessoida esiin kaikkea sitä mitä todella olemme ja kannamme sisällämme.

Ryhmässä keskitytään moniin tuntemiseen liittyviin teemoihin kuten tuntemisen kykyyn, herkkyyden aktivoimiseen ja hengittämiseen. Tapaamiskerroilla tehdään erilaisia harjoituksia liittyen muun muassa tunteiden kehollistamiseen, itseilmaisuun ja äänenkäyttöön.

Tuntemisen syvyys -ryhmä kutsuu myös inspiroitumaan siitä, miten voi elää arjessa tunteellisesti syvemmin ja merkityksellisemmin sekä miten oman elämän haasteita voi ratkaista itsereflektion ja prosessoivan tuntemisen avulla. Tavoitteena on myös tarjota tilaa jossa voi jakaa luottamuksellisessa ja turvallisessa ilmapiirissä omia kuulumisia ja vaikeitakin oloja.

Tuntemisen syvyys -ryhmä tarjoaa:

- yhteisöä jossa voi jakaa ja saada tukea omien tunteiden kanssa työskentelyyn.
- tunteiden käsittelyyn liittyviä harjoitteita ja prosessimaista työskentelyä tunteiden parissa.
- oman tuntemisen kyvyn kehittymistä.
- lisää ymmärrystä omista tunteista ja niiden vaikutuksesta omaan elämään.
- tilaa missä voi huutaa, itkeä, valittaa, kysyä isoja kysymyksiä, tanssia, kehollistua.

 

Osallistuminen ei vaadi sitoutumista jokaiselle kerralle. Paikalle voi tulla myös kuulostelemaan eikä omien asioiden esiintuomiseen ole painetta tai vaadetta.

Lisätietoa hennikaarinasalo@gmail.com

Ryhmää ohjaa Henni Salo.

Tapaamiset Mahdollisuuksien Tilalla ja Unelmointihuoneella torstaisin klo 18.30-20.30
Oviraha 5/3€

Tervetuloa!

Kerrat
Unelmointihuoneella (Uramonkatu 9, Tahmelan huvila 2.krs)
3.11, 24.11, 1.12, 22.12.

Mahdollisuuksien Tilalla (Selininkatu 5)
10.11, 8.12, 15.12

JÄRKIPIIRI

Joka toinen tiistai klo 18-20 parittomina viikkoina
Huom! Joulukuussa tapaaminen siirretty itsenäisyyspäivältä maanantaille 12.12.

Järkipiiri on keskustelupiiri siitä, mitä maailmassa ja yhteiskunnassa todella tapahtuu.
 

Järkipiirin tavoitteena on toimia alustana, jossa pystyisimme käymään ennakkoluulotonta, monipuolista ja kriittistä keskustelua siitä, mitä maailmassa todella tapahtuu, ja jossa pystymme tutkimaan ilmiöitä myös niistä näkökulmista, joita esimerkiksi valtamediassa ei nosteta esiin. Järkipiiri pyrkii olemaan paikka ja yhteisö, jossa voimme rauhassa tutkia asioita ilman, että tulee leimatuksi omien mielipiteidensä ja tunteidensa takia.

Pyrimme kriittisyyteen ja luotamme terveen järjen, yhteisen keskustelun ja tunteita sallivan tilan kykyyn tuottaa järkeviä lopputuloksia. Aiomme tutkia myös vaihtoehtoisia selitysmalleja yhteiskunnassa ilmenevistä ilmiöistä, mutta tarkoituksenamme ei ole suin päin heittäytyä epämääräisten salalittoteorioiden äärelle. Viime vuosina kuitenkin monia ajatuksia - jopa tutkimuksia - on alettu tuomita salaliittoteorioiksi jo pelkästään niiden aiheen tai näkökulman perusteella. Tämä on hankaloittanut ja kaventanut keskustelun tilaa huomattavasti.

Keskustelun lisäksi pyrimme löytämään omanlaisiamme ratkaisuja tilanteeseen sekä mahdollisesti luomaan toimintaa, jolla voimme vaikuttaa yhteiskuntaan ja muihin ihmisiin positiivisella tavalla. Tämä voi tapahtua esim. vetoomusten, tiedonjakamisen tai aktivismin kautta. Lähtökohtaisesti tarkoitus on kuitenkin tarjota turvallinen paikka, jossa voimme tukea toisiamme tässä vaikeassa ja kaoottisessa maailmantilanteessa.
 

Ei vaivuta epätoivoon eikä lisätä vastakkainasetteluja! Tule mukaan Järkipiiriin!

KÄSITYÖKAHVILA

Joka toinen tiistai klo 18-20 parillisina viikkoina alkaen 6.9.2022

Tervetuloa neulomaan tai tekemään muita käsitöitä yhdessä muiden kanssa. Kässäkahvilassa puolet tunnelmasta muodostuu yhdessä tekemisestä ja antoisista keskusteluista. Toinen puoli syntyy rakkaudesta käsillä tekemiseen ja tämän ilon jakamiseen. Tervetuloa! Oviraha 3€/5€ (sis. teen)

Käsityökahvila facebookissa

 

PIMEÄSTÄ VALOA - SALLIVAN KIRJOITTAMISEN ILLAT

Sunnuntait 20.11, 18.12. & 15.1.23 klo 17-19.30

Pimeästä valoa on kolmen illan matka Sallivaan kirjoittamiseen ja sisäiseen valoon. Salliva kirjoittaminen on vuorovaikutusmenetelmä, dialogi tietoisen ja tiedostamattoman mielen välillä. Utelias seikkailu itseen! Pimeästä valoa -iltojen aikana hiljennytään tutkimaan ja ihmettelemään oman elämisen olemusta. Kuinka saada sisäinen valomme elämämme iloksi? Mistä tämä valo on peräisin? Onko pimeys ja valo toisiaan poissulkevia? Kirjoittamisen lisäksi keskustelemme yhdessä illan teemojen ja kirjoittamisen pohjalta.

Ohjaajana Saku Lillukka. Hinta 30 euroa / ilta tai 25 euroa, jos osallistut kaikille kolmelle kerralle. Ilmoittautumise tapahtumaviikon keskiviikkoon mennessä osoitteeseen: saku.lillukka@gmail.com

Lue lisää:

Sallivan kirjoittamisen illat Facebookissa

www.sakulillukka.fi

ÄÄNIPIIRI

Jatkuu syksyllä, aikataulu ilmoitetaan myöhemmin!

Äänipiirissä vahvistamme yhteyttä itseemme ja muihin tekemällä kehollisia ääniharjoituksia ja yhteisiä äänimatkoja. Piirissä tutkimme äänen rajoja ja mahdollisuuksia. Kuljemme kohti vapaampaa ääntä ja kehoa. Piiriä ohjaa näyttelijä ja ääniopettaja Marja Skaffari. Osallistumismaksu 10€/8€ Lämpimästi tervetuloa!

 

Lisäksi Unelmointihuoneen yhteisö Tahmelan huvilalla toimii aktiivisesti. Mikäli haluat mukaan, ota meihin yhteyttä: mahdollisuuksientila@gmail.com.