top of page
Tuleva ohjelma

Tapahtumaa on Mahdollisuuksien Tilalla ja Unelmointihuoneella, välillä myös muualla. Jos paikkaa ei ole alla ilmoitettu erikseen, se tapahtuu Mahdollisuuksien Tilalla.

Poppy with Leaves
Bud
Yellow Flower
Purple Flower

Tästä tulee niin hieno maailma ry:n 10-vuotisjuhlat!

La 8.6. klo 18

 

Mahdollisuuksien Tilaa, Yhteisötaidekoulu Hehkumahkua, Unelmointihuonetta Tahmelan huvilalla ja muita kulttuuriprojekteja tuottava Tästä tulee niin hieno maailma ry täyttää tänä vuonna 10 VUOTTA!

Tahdomme kutsua juhliin kaikki eri tapahtumiin vuosien varrella osallistuneet ja kokonaan uudet ihmiset!
Luvassa on tunnelmallisia keikkoja, tanssia, leikkimistä ja rentoa olemista.

Esiintymässä Ville Leinonen, Samanna (soolo) ja Semi Seilori!

Juhlissa tarjolla mahdollisuuksien vaahtokarkkeja!

Pukukoodi: Juhlaa tai Smart casual

Lämpimästi tervetuloa!


FB-tapahtuma

​​

JUTTUKEIKKA: Kielo Kärkkäinen & Simo Laihonen (soolo + soolo)

Lauantaina 25.5. klo 19

Kielo Kärkkäinen on lumoava laulaja ja lauluntekijä, jonka syvä ja monivivahteinen ääni kutkuttelee ihmisyyden syvimpiä sopukoita. Neljän folk/jazz-sooloalbumin, kahden Belize-yhtyeen espanjankielisen albumin ja lukuisten äänitevierailuiden takaamalla taituruudella Kärkkäinen saa punottua lauluunsa sellaista intensiteettiä, mikä vangitsee yleisön aloilleen kuuntelemaan.

www.kielokarkkainen.fi

Simo Laihonen soittaa itämaisista perinteistä tuttuja ikiaikaisia puuhuiluja modernin elektroniikan tukemana. Tässä musiikissa kuuluvat länsi ja itä, ja ehkäpä myös universaali. Hänen viimeisin albumijulkaisu on kiittävän vastaanoton saanut ’Rauhan ja nautinnon puutarhassa’ kosketinsoittaja-tuottaja Pasi Salmen kanssa (Pori Film Lab 2022/Ultraääni Records 2023). Laihonen on mukana rumpali-lyömäsoittajana myös laulaja-lauluntekijä Kielo Kärkkäisen yhtyeessä, duossa kitaristi Heikki Ruokankaan kanssa, sekä työskentelee yleismuusikkona.

https://unseenaxismusic.bandcamp.com

Juttukeikka on intiimi keikkailta, jossa yleisö pääsee kohtaamaan illan artistin henkilökohtaisemmin. Artisti jakaa ajatuksiaan, kokemuksiaan ja tarinoitaan musiikin takaa, ja yleisöllä on mahdollisuus kysellä ja osallistua jutteluihin. Tervetuloa!

Ovet klo 18.30
Keikat klo 19
Liput 5-10 euroa (käteinen/kortti/mobilepay)

FB-event

YHDEN TEOKSEN TAIDENÄYTTELY: MARJE VIITALA

5.4.-30.5.2024

Yhden teoksen näyttely on yhteisötaiteellinen taidenäyttelykonsepti, jossa taiteilijat tuovat tai luovat kahden kuukauden ajaksi yhden teoksen Mahdollisuuksien Tilalle. Näyttelyssä on tarkoitus uppoutua taiteen kokemisen äärelle tavallista näyttelyä enemmän, kun teoksia on vain yksi. Ohjelmaan kuuluu taiteilijan järjestämää työpajoja ja tapaamisia, joissa tehdään luovaa toimintaa yhdessä ja pureudutaan teoksen teemoihin. Tutkimme taiteen kokemista ja sitä, kuinka taide voi synnyttää yhteisöllisiä prosesseja! Teokseen pääsee tutustumaan Mahdollisuuksien Tilan aukioloaikoina sekä toukokuun galleriapäivinä.

Huhti-toukokuun taiteilijana MARJE VIITALA!
Teos: “ESI-ISIEN MAILLA” (2023, tekniikka: etsaus)

NÄYTTELYN OHJELMA:

AVAJAISET perjantaina 5.4. klo 18–20. Ohjelmassa juhlallisuuksia, teokseen tutustumista ja ajatusten vaihtoa taiteilijan kanssa! Vapaa pääsy.

HUHTIKUU: Teos seikkailee sosiaalisessa mediassa ja sitä pääsee katsomaan Mahdollisuuksien Tilan muiden tapahtumien aikana.

 

TOUKOKUU: Galleriapäivät taiteilijan kanssa torstaisin klo 18–20 (ei 9.5.)! Iltojen teemat:

  • 2.5. Työpaja: Unimaailmasta maalaaminen – alitajunnan flow-tilan etsiminen. ”Unimaailma on kaikista helpoin, koska silloin ihminen on yhteydessä itseensä.”

  • 16.5. Keskustelua ja työpajatyöskentelyä teemalla ”Taiteellisen inspiraation hakeminen”.

  • 23.5. Keskusteluilta teemalla ”Esi-vanhempien mailla: Esivanhemmat, eksistentialismi – sisäinen pohdinta teosta tehdessä”.

  • 30.5. Luonto ja taide: keskustelua ryteiköistä. Kuvaa itsellesi tärkeä ryteikkö ja tuo kuva mukanasi tapaamiseen. Tutkitaan kauneutta niin sanoitusta rumista paikoista!

 

Galleriapäivien oviraha 3/5€. Muutokset ohjelmaan mahdollisia.

Marje Viitala on kolmannen polven kuvataiteilija ja taidegraafikko. Viitala on syntynyt Sastamalassa ja työskentelee nykyisin Tampereella. Taidekoulutuksen hän on saanut Kankaanpään taidekoulussa, graafisella linjalla. Näyttelyihin Viitala on osallistunut niin Suomessa kuin ulkomailla, mm. Portugalissa, Bulgariassa ja Japanissa. Viitalan teoksia on mm. Tampereen taidemuseon, Sastamalan kaupungin ja Nokian kaupungin kokoelmissa.

Teoksissani vahvana kantavana teemana on runon ja filosofian kautta elämän pohdiskelua ihmisen kokoisesta matkasta. Annan alitajunnan viedä ja katson mihin se vie. Mikä on se, jota se haluaa minulle näyttää. Taiteessa tärkeintä minulle on vapaa soljuva tulkinta.

https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/marje-viitala
https://www.instagram.com/marje.viitala/
https://kuvataiteilija-marje-viitala3.webnode.fi/

YHDESSÄ ÄÄNESSÄ -LAULUILLAT

Kolme iltaa keväällä:

Su 7.4. klo 18.00-19.15

To 25.4. klo 19.00-20.15
Su 26.5. klo 18.00-19.15

Ihan kaikki ovat tervetulleita näihin iltoihin laulutaidosta riippumatta. Laulu kuuluu kaikille, osui nuottiin tai ei! Tärkeintä on äänessä olemisen ja yhteisen äänen kannattelun tuoma ilo. Yhdessä laulamisessa on jotain hyvin voimallista ja ravitsevaa. Äänissämme on syvätasolle menevää hoitavaa voimaa. Rohkaisen sinua tulemaan kokemaan tämän itse. Herätellään yhdessä laulukulttuuria eloon!

Elämme turbulentteja aikoja, joiden keskellä olo voi välillä olla lohduton. Lataamme toivoa ja voimaa runonlaulun ja mantrojen avulla. Ammennan lauluohjelmistoa mm. suomalaisesta loitsu- ja runolauluperinteestä. Laulut opetellaan vuorolauluna ja niihin on helppo yhtyä mukaan.


Illat järjestää Veera Neva, Tampereella asuva musiikintekijä, musiikinopettaja ja äänihoitaja-opiskelija. Veera ohjaa illan alkuun pienen kehoa ja ääntä avaavan harjoituksen, joka auttaa laskeutumaan rennompana nykyhetkeen ja nauttimaan äänten värähtelystä.

Osallistumismaksu 6-12€ maksukyvyn mukaan (mobilepay/käteinen).

Tapahtuma FB:ssä

MAHDOLLISUUKSIEN TILAN ESITTELYILLAT

Kerran kuussa kevään aikana, päivämäärät:
Ke 28.2. klo 17-1
8 / ma 25.3. klo 18-19 / ti 23.4. klo 17-18 / ti 21.5. klo 17-18

Esittelyilloissa kerromme Mahdollisuuksien Tilasta, tapahtumista, tilavuokrauksesta ja ajankohtaisista projekteista. Esittelyiltaan voi tulla muun muassa kuulemaan tilan inspiroivista jutuista tai tutustumaan tilaan vuokrausta varten!

Tule esittelyiltaan jos:
• Olet kiinnostunut Mahdollisuuksien Tilasta ja sen toiminnasta
• Etsit vuokrattavaa tilaa erilaisiin julkisiin tai yksityisiin tilaisuuksiin, kuten työpajojen järjestämiseen, kokouksiin, tanssi- ja teatteriharjoituksiin, erilaisiin juhliin, harrastusryhmätoimintaan sekä työ- tai hoitotilaksi.
• Etsit kiinnostavia yhteisöjä ja toteuttamisen tilaa.
• Olet kuullut paikasta, mutta et ole koskaan käynyt. Tule paikan päälle juomaan kuppi teetä ja kuulemaan mitä siellä tapahtuu!
• Tahtoisit järjestää Tilalla tapahtuman tai tilaisuuden.
• Olet kiinnostunut mahdollisuuksien mielentilasta!

Esittelyiloihin ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Tilalla tee- ja kahvitarjoilu. Tervetuloa!

FB-tapahtuma

KLOVNIYHTEISÖ

Tule mukaan Mahdollisuuksien Tilan klovniyhteisön tapahtumiin luomaan astetta villimpää ja hauskempaa todellisuutta ja harjoittelemaan, miten nauraa itselleen. Tervetuloa mukaan ensikertalaiset tai jo aiemmin klovneriaa tehneet tai muuten klovniyhteisössä mukana olleet!

Klovneriaa voi harjoittaa osana arkista elämää ja löytää siitä uusia näkökulmia. Klovniyhteisössä tutkitaan elämää, vuorovaikutusta ja itseämme oman sisäisen klovnimme kautta! Tervetuloa mukaan ihan kaikki, aiempaa kokemusta klovneriasta tai esittävistä taiteista ei tarvitse olla, voit työskennellä ihan muilla aloilla.
 

Seikkailemme myös erilaisissa arjen ympäristöissä. Yhteisö kannustaa oman klovnin vapauttamiseen arjessa ja sitä kautta oman elämän hauskuuttamiseen ja uudenlaisen humoristisen elämänasenteen löytämiseen.
 

Kokoonnumme tapaamisiin noin kaksi kertaa kuussa. Harjoittelemme siirtymistä klovnin todellisuuteen ja sitä kautta tarkastelemme asioita. Pohdimme maailman menoa punaisten nenien kanssa ja suunnittelemme yhdessä toimintaa.

Klovniyhteisö facebookissa

TUNTEMISEN SYVYYS -RYHMÄ

Tuntemisen syvyys -ryhmässä asetutaan tuntemisen äärelle, tutkimaan ja yhdessä keskustelemaan ja työskentelemään tunteiden parissa. Tarkoituksena on luoda tilaa, jossa ihmiset voivat avautua tuntemiselle itsessään, sekä prosessoida esiin kaikkea sitä mitä todella olemme ja kannamme sisällämme.

Ryhmässä keskitytään moniin tuntemiseen liittyviin teemoihin kuten tuntemisen kykyyn, herkkyyden aktivoimiseen ja hengittämiseen. Tapaamiskerroilla tehdään erilaisia harjoituksia liittyen muun muassa tunteiden kehollistamiseen, itseilmaisuun ja äänenkäyttöön.

Tuntemisen syvyys -ryhmä kutsuu myös inspiroitumaan siitä, miten voi elää arjessa tunteellisesti syvemmin ja merkityksellisemmin sekä miten oman elämän haasteita voi ratkaista itsereflektion ja prosessoivan tuntemisen avulla. Tavoitteena on myös tarjota tilaa jossa voi jakaa luottamuksellisessa ja turvallisessa ilmapiirissä omia kuulumisia ja vaikeitakin oloja.

Tuntemisen syvyys -ryhmä tarjoaa:

- yhteisöä jossa voi jakaa ja saada tukea omien tunteiden kanssa työskentelyyn.
- tunteiden käsittelyyn liittyviä harjoitteita ja prosessimaista työskentelyä tunteiden parissa.
- oman tuntemisen kyvyn kehittymistä.
- lisää ymmärrystä omista tunteista ja niiden vaikutuksesta omaan elämään.
- tilaa missä voi huutaa, itkeä, valittaa, kysyä isoja kysymyksiä, tanssia, kehollistua.

 

Osallistuminen ei vaadi sitoutumista jokaiselle kerralle. Paikalle voi tulla myös kuulostelemaan eikä omien asioiden esiintuomiseen ole painetta tai vaadetta.

Lisätietoa hennikaarinasalo@gmail.com

Ryhmää ohjaa Henni Salo.

Tapaamiset Mahdollisuuksien Tilalla ja Unelmointihuoneella torstaisin klo 18.30-20.30
Oviraha 5/3€

Tervetuloa!

JÄRKIPIIRI

Joka toinen tiistai klo 18-20 parillisina viikkoina

Järkipiiri on poliittisesti sitoutumaton keskustelupiiri maailman ja yhteiskunnan tapahtumista.

Järkipiiri pyrkii tarjoamaan kohtaamisen ja keskustelun paikkaa internet-keskustelujen aikana, ja luomaan syvempää ymmärrystä siitä, mitä maailmassa tällä hetkellä tapahtuu. Tarvitsemme yhteiskunnallisen keskustelun tilaa, jossa erilaiset mielipiteet ja ajatukset voivat kohdata, jossa pyritään ymmärrykseen ideologisuuden sijaan, ja jossa on mahdollista käsitellä myös kiistanlaisia tai vaihtoehtoisia näkemyksiä maailmasta avoimin ja uteliain mielin.

Tapaamme kasvokkain joka toinen viikko erilaisten teemojen äärellä. Keskustelun aiheet valitaan piirissä kävijöiden kesken. Pyrimme kriittisyyteen ja luotamme terveen järjen, yhteisen keskustelun ja tunteita sallivan tilan kykyyn tuottaa järkeviä lopputuloksia. Keskustelun lisäksi voimme luoda toimintaa, jolla vaikuttaa myös piirien ulkopuolella.

Tervetuloa mukaan! Oviraha 3 euroa, sis. teetä.
 

Lisätietoa: www.jarkipiiri.blogspot.com
Järkipiiri löytyy myös facebookista ja twitteristä!

 

UNELMOINTIHUONEEN YHTEISÖN AVOIMET ESITTELYT

Seuraava esittelytilaisuus 22.4. klo 18.30-19.30

Etsimme uusia jäseniä Unelmointihuoneeseen ja siihen liittyvään yhteisöön!

Unelmointihuone on Mahdollisuuksien Tilan ylläpitämä huone Tahmelan huvilan yläkerrassa.
Unelmointihuonetta voi käyttää erilaisiin tarkoituksiin kuten työtilana, taiteelliseen ja luovaan työskentelyyn, vastaanotto - ja hoitotilana, rentoutumiseen ja erilaisiin harjoituksiin.

Unelmointihuoneella on erityinen tunnelma ja rauha monenlaiseen itsenäiseen työskentelyyn. Huone soveltuu hyvin myös pari- ja pienryhmätyöskentelyyn. Etsimme uusia innostuneita huoneen käyttäjiä!

 

Tämän lisäksi yhteisön toimintaan kuuluu myös 2-4 kertaa kuussa yhteisiä tapaamisia ja toimintaa. Tapaamisten tarkoituksena on tutustua, pitää hauskaa, syventyä unelmoinnin mahdollisuuksiin henkilökohtaisella ja yhteisön tasolla sekä luoda prosessoiva ja syvällinen yhteisö. Tapaamisiin osallistuminen on kuitenkin täysin vapaaehtoista.
 

Unelmointihuoneen käyttäjät pääsevät myös nauttimaan Tahmelan huvilan viehättävästä miljööstä. Huvilalla toimii alakerrassa kahvila mistä saa lounasta ja kahvilatarjottavia. Unelmointihuoneelta löytyy teen- ja kahvinkeittimet, istuintyynyjä, viihtyisät nojatuolit sekä työpöytä/pöytiä.

Etsimme nyt uusia jäseniä mukaan!

Yhteisön - ja huoneen jäsenmaksu kuukaudessa on joko:
25€ (sis. huoneen käyttöaikaa 4h/kk, tapaamiset ja toiminta)
40€ (sis. huoneen käyttöaikaa 2h/vko:ssa, tapaamiset ja toiminta.)
50€ (sis. huoneen käyttöaikaa 4h vko:ssa + tapaamiset ja toiminta)
85€ (sis.huoneen käyttöaikaa 8h vko:ssa + tapaamiset ja toiminta)
Jäsenmaksut menevät huoneen vuokraan ja ylläpitoon.

 

Järjestämme esittelykerrat Unelmointihuoneella (Tahmelan huvila, 2krs). Tervetuloa! Esittelyyn ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Tila ei ole esteetön.

Jos kiinnostuit tai tahdot kysyä lisää, ota yhteyttä mahdollisuuksientila@gmail.com tai puhelimitse 045 2304483.

Mikäli haluat järjestää tiloillamme omaa ohjelmaa tai vain kysyä toiminnastamme, ota meihin yhteyttä: mahdollisuuksientila@gmail.com.

bottom of page