top of page
Tuleva ohjelma

Tapahtumaa on Mahdollisuuksien Tilalla ja Unelmointihuoneella, välillä myös muualla. Jos paikkaa ei ole alla ilmoitettu erikseen, se tapahtuu Mahdollisuuksien Tilalla.

Poppy with Leaves
Bud
Yellow Flower
Purple Flower

OLOHUONEJAZZ

Sunnuntaina 1.10. klo 16.30

ESIINTYMÄSSÄ:
Marcus Wärnheim (SE) & Jonathan Bäckström (FI)
SOLO+SOLO+DUO

AIKATAULU:
16.30 ovet auki
17 soolot
18 duot

OHJELMASSA MYÖS:
Luovaa tekemistä + open stage mahdollisuus keikkojen jälkeen!

LIPUT:
5 euroa (maksu kortti/käteinen)

*******

ESIINTYJISTÄ (englanniksi):

Marcus Wärnheim and Jonathan Bäckström are on tour performing acoustic improvised music together and alone. The duo has been playing together in different settings for most of their respective career and remain frequent collaborators in many projects. This evening they will be performing a shorter solo performance each before embarking on a longer musical journey together.

About the artists and their work:

Jonathan Bäckström is a Helsinki based bassist from the Finnish west coast. He graduated from Novia UAS in 2019 and has since been an in demand musician on the Helsinki music scene. Jonathan is an expressive musician working with different genres of improvised and rhythmical music. He is currently active with several projects with artists from all round the world and is also leading his own quartet and trio projects.

Jonathan's solo work explores different perspectives of the double bass. The process consists of un-learning internalised material using extended technique, props and improvisation. The music opens new doors into unexplored landscapes and textures.

Marcus Wärnheim is a Swedish reed player and an emerging improviser based in Amsterdam, where he moved after graduating from the Royal College of Music in Stockholm. Marcus’ expression ranges from minimalistic exploration of timbres to explosive free jazz. He is currently active in projects based in Sweden, Denmark and Finland that involve musicians and performers from all over Europe.

Marcus’ solo work is an ongoing work in process, where he is discovering the physical reality of the alto saxophone. Through un-linear repetitiveness, extended techniques and spatial awareness he questions, distorts and extends his musical language into hypnotic dreamscapes.

FB-tapahtuma

KLOVNIYHTEISÖ

Tule mukaan Mahdollisuuksien Tilan klovniyhteisön tapahtumiin luomaan astetta villimpää ja hauskempaa todellisuutta ja harjoittelemaan, miten nauraa itselleen. Tervetuloa mukaan ensikertalaiset tai jo aiemmin klovneriaa tehneet tai muuten klovniyhteisössä mukana olleet!

Klovneriaa voi harjoittaa osana arkista elämää ja löytää siitä uusia näkökulmia. Klovniyhteisössä tutkitaan elämää, vuorovaikutusta ja itseämme oman sisäisen klovnimme kautta! Tervetuloa mukaan ihan kaikki, aiempaa kokemusta klovneriasta tai esittävistä taiteista ei tarvitse olla, voit työskennellä ihan muilla aloilla.
 

Seikkailemme myös erilaisissa arjen ympäristöissä. Yhteisö kannustaa oman klovnin vapauttamiseen arjessa ja sitä kautta oman elämän hauskuuttamiseen ja uudenlaisen humoristisen elämänasenteen löytämiseen.
 

Kokoonnumme tapaamisiin noin kaksi kertaa kuussa. Harjoittelemme siirtymistä klovnin todellisuuteen ja sitä kautta tarkastelemme asioita. Pohdimme maailman menoa punaisten nenien kanssa ja suunnittelemme yhdessä toimintaa.

Klovniyhteisö facebookissa

TUNTEMISEN SYVYYS -RYHMÄ

Tuntemisen syvyys -ryhmässä asetutaan tuntemisen äärelle, tutkimaan ja yhdessä keskustelemaan ja työskentelemään tunteiden parissa. Tarkoituksena on luoda tilaa, jossa ihmiset voivat avautua tuntemiselle itsessään, sekä prosessoida esiin kaikkea sitä mitä todella olemme ja kannamme sisällämme.

Ryhmässä keskitytään moniin tuntemiseen liittyviin teemoihin kuten tuntemisen kykyyn, herkkyyden aktivoimiseen ja hengittämiseen. Tapaamiskerroilla tehdään erilaisia harjoituksia liittyen muun muassa tunteiden kehollistamiseen, itseilmaisuun ja äänenkäyttöön.

Tuntemisen syvyys -ryhmä kutsuu myös inspiroitumaan siitä, miten voi elää arjessa tunteellisesti syvemmin ja merkityksellisemmin sekä miten oman elämän haasteita voi ratkaista itsereflektion ja prosessoivan tuntemisen avulla. Tavoitteena on myös tarjota tilaa jossa voi jakaa luottamuksellisessa ja turvallisessa ilmapiirissä omia kuulumisia ja vaikeitakin oloja.

Tuntemisen syvyys -ryhmä tarjoaa:

- yhteisöä jossa voi jakaa ja saada tukea omien tunteiden kanssa työskentelyyn.
- tunteiden käsittelyyn liittyviä harjoitteita ja prosessimaista työskentelyä tunteiden parissa.
- oman tuntemisen kyvyn kehittymistä.
- lisää ymmärrystä omista tunteista ja niiden vaikutuksesta omaan elämään.
- tilaa missä voi huutaa, itkeä, valittaa, kysyä isoja kysymyksiä, tanssia, kehollistua.

 

Osallistuminen ei vaadi sitoutumista jokaiselle kerralle. Paikalle voi tulla myös kuulostelemaan eikä omien asioiden esiintuomiseen ole painetta tai vaadetta.

Lisätietoa hennikaarinasalo@gmail.com

Ryhmää ohjaa Henni Salo.

Tapaamiset Mahdollisuuksien Tilalla ja Unelmointihuoneella torstaisin klo 18.30-20.30
Oviraha 5/3€

Tervetuloa!

JÄRKIPIIRI

Joka toinen tiistai klo 18-20 parillisina viikkoina.

Syyskauden tapaamiset ovat alkaneet elokuussa, tervetuloa!


Järkipiiri on keskustelupiiri maailman tilanteesta ja yhteiskunnallisista aiheista.

Mitä maailmassa todella tapahtuu tällä hetkellä? Miksi keskustelu on tällä hetkellä niin vaikeaa, ja kuilu eri tavalla ajattelevien välillä on niin suuri? Miksei moni enää uskalla sanoa ääneen, mitä ajattelee?

Viime vuosina moni on kokenut, että keskustelun tila on kaventunut ja mustavalkoisuuden määrä lisääntynyt. Polarisoituminen on vahvaa ja erilaiset näkemykset eivät välttämättä kohtaa enää ollenkaan. “Vääriä” mielipiteita sensuroidaan, ja mediankin kautta esitetään usein yksisilmäisiä näkökulmia hyvin monimutkaisista tilanteista.

Tarvitsemme syvempää ymmärrystä ja parempia keskustelun paikkoja.

Järkipiirissä haluamme luoda tilaa järkevälle, poliittisesti sitoutumattomalle keskustelulle kaoottisessa maailmantilanteessa. Pyrimme kriittisyyteen ja luotamme terveen järjen, yhteisen keskustelun ja tunteita sallivan tilan kykyyn tuottaa järkeviä lopputuloksia. Pyrimme myös tarpeettomien vastakkainasettelujen välttelyyn ja erilaisten äänien ymmärtämiseen. Tarkastelemme myös marginaaliin ajettuja näkemyksiä avoimin mielin. Kasvokkain tapahtuvan keskustelun lisäksi voimme luoda myös muuta toimintaa, jolla vaikuttaa yhteiskunnassa!

Tervetuloa mukaan!
Oviraha 3 euroa, sis. teetä.
 

Lisätietoa: www.jarkipiiri.blogspot.com
Järkipiiri löytyy myös facebookista ja twitteristä!

 

KÄSITYÖKAHVILA

Joka toinen tiistai klo 18-20 parittomina viikkoina.

Tervetuloa neulomaan tai tekemään muita käsitöitä yhdessä muiden kanssa. Kässäkahvilassa puolet tunnelmasta muodostuu yhdessä tekemisestä ja antoisista keskusteluista. Toinen puoli syntyy rakkaudesta käsillä tekemiseen ja tämän ilon jakamiseen. Tervetuloa! Oviraha 3€/5€ (sis. teen)

Käsityökahvila facebookissa

UNELMOINTIHUONEEN YHTEISÖN AVOIMET ESITTELYT

Maanantaina 18.9. ja maanantaina 23.10. klo 18.30-19.30

Etsimme uusia jäseniä Unelmointihuoneeseen ja siihen liittyvään yhteisöön!

Unelmointihuone on Mahdollisuuksien Tilan ylläpitämä huone Tahmelan huvilan yläkerrassa.
Unelmointihuonetta voi käyttää erilaisiin tarkoituksiin kuten työtilana, taiteelliseen ja luovaan työskentelyyn, vastaanotto - ja hoitotilana, rentoutumiseen ja erilaisiin harjoituksiin.

Unelmointihuoneella on erityinen tunnelma ja rauha monenlaiseen itsenäiseen työskentelyyn. Huone soveltuu hyvin myös pari- ja pienryhmätyöskentelyyn. Etsimme uusia innostuneita huoneen käyttäjiä!

 

Tämän lisäksi yhteisön toimintaan kuuluu myös 2-4 kertaa kuussa yhteisiä tapaamisia ja toimintaa. Tapaamisten tarkoituksena on tutustua, pitää hauskaa, syventyä unelmoinnin mahdollisuuksiin henkilökohtaisella ja yhteisön tasolla sekä luoda prosessoiva ja syvällinen yhteisö. Tapaamisiin osallistuminen on kuitenkin täysin vapaaehtoista.
 

Unelmointihuoneen käyttäjät pääsevät myös nauttimaan Tahmelan huvilan viehättävästä miljööstä. Huvilalla toimii alakerrassa kahvila mistä saa lounasta ja kahvilatarjottavia. Unelmointihuoneelta löytyy teen- ja kahvinkeittimet, istuintyynyjä, viihtyisät nojatuolit sekä työpöytä/pöytiä.

Etsimme nyt uusia jäseniä mukaan!

Yhteisön - ja huoneen jäsenmaksu kuukaudessa on joko:
25€ (sis. huoneen käyttöaikaa 4h/kk, tapaamiset ja toiminta)
40€ (sis. huoneen käyttöaikaa 2h/vko:ssa, tapaamiset ja toiminta.)
50€ (sis. huoneen käyttöaikaa 4h vko:ssa + tapaamiset ja toiminta)
85€ (sis.huoneen käyttöaikaa 8h vko:ssa + tapaamiset ja toiminta)
Jäsenmaksut menevät huoneen vuokraan ja ylläpitoon.

 

Järjestämme esittelykerrat Unelmointihuoneenella (Tahmelan huvila, 2krs). Tervetuloa! Esittelyyn ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Tila ei ole esteetön.

Jos kiinnostuit tai tahdot kysyä lisää, ota yhteyttä mahdollisuuksientila@gmail.com tai puhelimitse 045 2304483.

 

Tapahtumat facebookissa.

Mikäli haluat järjestää tiloillamme omaa ohjelmaa tai vain kysyä toiminnastamme, ota meihin yhteyttä: mahdollisuuksientila@gmail.com.

bottom of page