top of page
120074920_4747364301948310_8566203005268012267_n_edited.jpg

Tampereen Klovnifestivaalit - Commedia Del´Manse

Mahdollisuuksien Tilan Klovniyhteisö järjestää

Tampereen Klovnifestivaalit-Commedia del' Manse 17.-20.11.2022.

Ohjelma koostuu esityksistä, klovni-konferenssista (Laikun talon luentosali), Klovni Gaala-illasta (Teerenpeli), Klovni-expansion-iltamat (Mahdollisuuksien Tila) ohjautuista klovni-seikkailuista kaupungilla, klovniperformansseista ja klovnityöpajoista (Mahdollisuuksien Tila ja Metson kirjasto).

FESTIVAALIOHJELMA

Torstai 17.11.

Pääkirjasto Metso

klo 17-19

KLOVNERIAN ERI MUODOT -KESKUSTELUPANEENI KLOVNERIASTA

Luentosali Kuusi,
Pohjakerros.
Vapaa pääsy

Klovnerian ammattilaiset keskustelevat klovnerian monista ulottuvuuksista ja erityispiirteistä. Keskustelemassa Nadja Laine Sairaalaklovneista, Johanna Peltola Mahdollisuuksien Tilan klovniyhteisöstä, Suvi Leppänen Clownbeatista ja Elena Oittinen.  Vapaa pääsy. Pääkirjasto Metso, luentosali Kuusi, pohjakerros. 

Perjantai 18.11.

Teerenpeli

klo 19-22

Hämeenkatu 25
liput 25€/20€ (alennusryhmät) Lippuvaraukset: mahdollisuuksientila@gmail.com

 

KLOVNIFESTIVAALIEN GAALA-ILTA
- illan aikana saamme nähdä kaksi pidempää klovni-esitystä (Darius Emadi ja Steffen Hånes) ja yhden lyhyemmän (Elena Oittinen).

 

Darius Emardi HOT TICKET klo 20
Edinburgh Fringe Festivalin loppuunmyytyjen esitysten jälkeen Amerikkalainen koomikko ja Gaulier-tutkinnon suorittanut Darius Emadi tuo oman klovneria soolonsa HOT TICKET osoitteeseen Tampere Finland!
https://www.dariusemadi.com
https://www.instagram.com/dariusemadi/

Lauantai 19.11.

Kulttuuritalo Laikku

klo 11-13

Luentosali, Keskustori 4
Vapaa pääsy

Tässä konferenssissa nähdään totunnaisuudesta poikkeavia esitelmiä, nimittäin klovnit pääsevät lavalle kertomaan klovneriaan liittyvistä aiheista. Luvassa takuu varmasti kiinnostavia luentoja, joilla kukaan ei nukahda. Tervetuloa kuuntelemaan performatiivista ja kokeellista konferenssia! Kahvi-ja kakkutarjoilu, vapaaehtoinen maksu. Lavalla ainakin Ninja-Bumerangi-Sade (Minna Hagman) ja Ruuti-klovni (Johanna Peltola).

KLONVFERENSSI
 

YHTEISÖTAIDEKOULU HEHKUMAHKUN LASTEN KLOVNIPÄIVÄ
 

Tahmelan huvila

klo 14-16

Uramonkatu 9
3€ liput

Näissä juhlissa, kaikki on sankareita!

klo 14 Mahtiksen klovniyhteisö järjestää non-stop sirkustyöpajan sekä suositun "Väritä oma sirkusperheesi!" kuvispajan.

klo 15 Luvassa Simon Llewellynin Jongleeraus show: We are the champions.
Mikäli kaikki onnistuu hyvin, on luvassa mitalien ja palkintojen jako. Joka tapauksessa, niin tai näin, konfetin määrä on vakio ja yleisöllä on taatusti mahdollisuus nousta tämän esityksen sankariksi.

Sirkustaiteilija Simon Llewellyn on esiintynyt yli 25 vuoden ajan yli 20 maassa erilaisille yleisöille aina Walesin prinssistä ja Keski-Euroopan kabareeyleisöistä jordanialaisten pakolaisleirien lapsiin. "No venue too small, no audience too big".

Huvilan kahvila myös avoinna tapahtuman ajan.

Mahdollisuuksien Tila

KLOVNITYÖPAJA - Darius Emadi

klo 14-17

Selininkatu 5,
Työpajamaksu 20€/15€

Gauilerin kouluttama klovni ja näyttelijä Darius Emadi (Yhdysvallat) johdattelee klovnin perusteisiin. Pelien ja harjoitusten avulla opit lukemaan/seuraamaan yleisöä saadaksesi aitoa vatsanaurua, hyödyntämään omia naurettavia puoliasi ja luomaan syvästi omaperäistä materiaalia. Työpajassa opit hyväksymään epäonnistumisia, jotta voit tuntea olosi vapaaksi joka kerta kun olet lavalla. Tästä työpajasta syntyy vapaampi, leikkisämpi ja rakastettavampi esiintyjä! Sopii kaikentasoisille esiintyjille ja ei-esiintyjille. Tämä työpaja opetetaan englanniksi ja keskittyy erityisesti oman klovnin kanssa työskentelyyn.

Tampereen keskusta

klo 17-19

KLOVNIEN KAUPUNKISEIKKAILU JA RATIKKAKLOVNERIA HÄMEENKADULLA

Tapaaminen Keskustorin suihkulähteellä klo 16. 
Vapaa pääsy. 

Tervetuloa mukaan ohjatuille kaupunkiseikkailuille. Mahdollisuuksien Tilan Klovniyhteisön klovnit johdattvat ihmisiä pienryhmissä tutkimaan kaupunkia klovnin vinkkelistä erilaisten tehtävien avulla.

Tahmelan huvila

klo 20.30

Uramonkatu 9
3/5€ liput

KLOVNI-EXPANSION-ILTAMAT

 

Klovni-iltamien henkeen kuuluu mahdollisuus kokeilla myös itse klovneriaa, eli paikalle voi saapua halutessaan klovniksi pukeutuneena. Jokainen lipun lunastanut saa myös punaisen nenän itselleen. Luvassa hulvatonta klovnimeininkiä ja klovnidisco tanssittaa klovnifestivaalien yöhön. Klovniyhteisö järjestää myös nenäkympin, jossa voi löytää uusia ystäviä ja voittaa jänniä matkalippuja.

Sunnuntai 20.11.

Tampereen Taidemuseo

klo 10.30-12

TAIDEMUSEON PERHEIDEN PÄIVÄ

 

Opastettuja klovnikierroksia perheille osana perheiden päivän tapahtumaa. Perheiden päivänä vapaa pääsy museolle perheille.

Tampereen Taidemuseo, opastetut kierrokset klo 11.30 ja 13

Tampereen taidemuseon perhepäivä

Klovnien ohjaamilla kierroksilla eläydytään taulujen tunnelmaan ja ihmetellään niiden kirkkaita värejä ja muotoja. Tauluja katsotaan eri suunnista ja erilaisista asennoista ja kokeillaan muuttuvatko näkökulmat. Kierros sopii koko perheelle. Mukaan mahtuu 25 ensimmäistä, ilmoittautuminen kassalle. Tervetuloa ihastelemaan Taidemuseon Siveltimen voima -näyttelyä Klovnien opastuksella!

Ilmainen sisäänpääsy perheille.

Alle 7-vuotiaat aina ilmaiseksi.

Katso myös perhepäivän muu ohjelma: https://www.tampereentaidemuseo.fi/tapahtuma/?event-id=tampere:b0qIUeRnF5

Puutarhankatu 34
Vapaa pääsy perheille

Mahdollisuuksien Tila

klo 12-15

Selininkatu 5 
Työpajamaksu 20€/15€

Tässä työpajassa vastaavia sisältöjä, kuin lauantain työpajassa, mutta työskentelyn keskiössä erityisesti pari-ja ryhmätyöskentelyä. Ohjaajana Elena Oittinen.

KLOVNITYÖPAJA

 

Pääkirjasto Metso

klo 13-15

KLOVNIKIRJOITUSTYÖPAJA

 

Tule kokeilemaan kirjoittamista klovnin näkökulmasta. Työpajassa tehdään erilaisia tekstiharjoituksia, joita voi halutessaan kokeilla tehdä punainen nenä päässä. Ohjaajana Laura Mäkelä. 

Pirkankatu 2
Vapaa pääsy

Mahdollisuuksien Tila 

 WORK IN PROCESS -ILTA

klo 16-18

Tule katsomaan tekeillä olevia esityksiä. Esitysten jälkeen pieni keskusteluhetki, jolloin esiintyjälle voi antaa rakentavaa palautetta. 

Oviraha 3€

klo 18-20

 ELOKUVA-ILTA LA STRADA

Sunnuntai-illan loppuhengailut Mahdollisuuksien Tilalla Fellinin klassikko-elokuva La Stradan parissa.

Vapaa pääsy

120074920_4747364301948310_8566203005268012267_n_edited.jpg
bottom of page