Tuleva ohjelma

Osa tapahtumista järjestetään Mahdollisuuksien Tilalla ja osa Huvilalla, tarkista paikka kuvauksesta!

Tampereen taiteilijatoimisto

Perjantaisin 27.9, 25.10 & 29.11

klo 11.30-14.30

Tampereen Taiteilijatoimisto jatkuu taas syksyllä 2019 joka kuun viimeisenä perjantaina klo 11.30-14.30 Mahdollisuuksien Tilalla!

Tampereen Taiteilijatoimisto toteutetaan yhteistyössä TREenit! Ry;n, Mahdollisuuksien Tilan, Tampereen Freelancenäyttelijöiden, Sirkus Faktorin ja Kohtaamisen Tilan kanssa. Jokaisella kerralla on oma teemansa ja paikalla asiantuntijavieras.

Syksyn tulevat päivämäärät ja aiheet:

27.9 Tampereen kulttuuripääkaupunkihanke 2026

 

25.10 Yhdistystoiminta ja varainkeruu – Järjestöhautomo / Tuomas Rinne
 

29.11 Ansiosidonnainen päiväraha, asiantuntijana Suvi Tynkkynen, Ytk:sta.
Työttömyysturvan ABC (miten tukea haetaan, saamisen edellytykset, määrä) sekä luovan-ja esityksellinen alan erityiskysymykset.


Taiteilijatoimiston ovet ovat avoinna kaikille aiheesta kiinnostuneille. Tule verkostoitumaan, tapaamaan muita, esittämään kysymyksiä ja oivaltamaan yhdessä!

Oviraha 3e (sis.teet&kahvit)
Tervetuloa mukaan!

Taiteilijatoimisto

Taiteiliatoimisto avasi ovensa ensimmäisen kerran tammikuussa 2017 Mahdollisuuksien Tilalla Pispalassa. Taiteilijatoimisto kutsuu taiteilijoita ja luovien alojen toimijoita yhteen erilaisten teemojen ympärille ja tarjoaa myös työ- ja vertaisyhteisöä. Joka kerran alansa asiantuntijavieraat ovat taanneet sen, että opittu tieto on ajankohtaista ja sisältö on laadukasta sekä ammattilaisten tarpeisiin vastaavaa. Asiantuntijoilta on voinut aina kysyä omaan tilanteen näkökulmasta ja tärkeää on ollut myös yhdessä oivaltaminen ja keskustelevuus.

Taiteilijat ja monet luovan alan tekijät toimivat yleensä yksin, joten Taiteilijatoimisto tarjoaa yhteisöllistä tukea erilaisten yhteiskunnallisten, itsensä työllistämisen ja ammatillisten kysymysten äärellä. Taiteen ja luovien alojen koulutus ei aina anna tarpeeksi valmiuksia työn ei-taiteelliseen puoleen ja lisäksi monet käytännöt ja säännökset muuttuvat jatkuvasti. Taiteilijatoimisto on taiteilijoille ja toimijoille yhteisöllinen alusta, joka tarjoaa apua, tukea ja kollegoita samojen asioiden äärellä.

 • Facebook - Black Circle

Yhteisötaidekoulu Hehkumahkun

syksyn ohjelma: Taidepajoja koko perheelle!

Avajaiset to 10.10. klo 18-20. Syyslomalla ti ja ke klo 13-15.

Loman jälkeen torstaisin klo 18-20.

Yhteisötaidekoulu Hehkumahku järjestää huitsinhauskaa tekemistä syksyllä 2019!
 

TAIDEPAJAT SYKSYLLÄ 2019:

Torstai-iltaisin klo 18-20! Tule nauttimaan yhdessäolosta ja tekemisestä Tahmelan Huvilalle muiden lapsiperheiden kanssa. Voit viipyä lyhyemmän aikaa ja pienemmille lapsille leikkimahdollisuus, jos ei halua osallistua pajaan. Tarjolla teetä ja pientä tarjottavaa.

Syysloman jälkeen torstaisin klo 18-20 Tahmelan Huvilalla, työpajamaksut 3€/ perhe. 

24.10. Nukketeatteri. Ohjaajana: Tytti Marttila
Tervetuloa kurkistamaan nukketeatterin maailmaan. Tutustumme erilaisiin teatterinukkeihin ja nukettamiseen, taitoon jolla nuket saadaan elämään. Historiallisen huvilan innoittamana luomme myös lavastuksia, jännittäviä minimaailmoja joissa nuket voivat toimia. Työpaja tarjoaa myös ideoita nukketeatterin tekemiseen kotona. Aikoina ennen televisiota nukketeatteri on ollut monessa kulttuurissa tärkeä osa eri ikäisten yhdessäoloa. Työpajaan sisältyy kevyttä liikuntaa ja nopeaa nukenrakentelua.

31.10. Tanssityöpaja.
Tanssipajassa lähestytään tanssia improvisaation ja leikin kautta. Luvassa kaikille sopivia rentjoa ja hauskoja harjoituksia. Ohjaajana: Inka Hannula

7.11. Äänityöpaja
Työpajassa tutustutaan äänen mahdollisuuksiin. Kuinka eläimet ääntelevät? Millaisia äänimaailmoja voimme synnyttää yhdessä? Tervetuloa ääniseikkailulle isot ja pienet. Ohjaajana: Näyttelijä, ääniohjaaja Marja Skaffari

14.11. Musiikkipaja.
Musiikkipajassa soitetaan ja jutellaan soittaen, leikitään musiikilla ja etsitään asioiden musiikillisia ääniä. Minkäänlaista aiempaa kokemusta et tarvitse ja soittimia löytyy paikan päältä. Sekä lapset että aikuiset tervetulleita. Ohjaajana: Sara Vänskä

 

HUOM! Loppuvuoden pajat alkavat jo klo 17.


21.11. Klo 17-19 Käsityöpaja - Lavasteiden tekeminen animaatiopajaan. Ohjaajana: Taina Tokkari. Valmistaudutaan animaatiopajaan tekemällä lavasteita ja suunnittelemalla joulukortin sisältöä. Materiaaleina kankaat, glitterit, koristeesineet ym. Paikalla ompelukone, neuloja ja lankoja, liimaa, saksia ja kaikkea muuta. Jos et pääse mukaan animaatiopajaan, voit tulla askartelemaan muuten vain!

28.11. Klo 17-19 Animaatiopaja - Tehdään yhdessä liikkuva sähköinen joulukortti. Tule kokeilemaan perinteistä esineanimaatiota. Hahmoja siirretään kuva kuvalta ja kuvista tehdään video. Jos haluat voit ottaa mukaan omia leluja tai vaikka joulukoristeita seikkailemaan korttiisi.

Ota mukaasi älypuhelin tai tabletti jos sinulla sellainen on. Käytämme ilmaista Stop Motion Studio -ohjelmaa, joka kannattaa ladata laitteelle jo etukäteen. Alle kouluikäiset oman aikuisen kanssa. Osallistua voi toki myös ilman omia laitteita! Ohjaajana: Medianomi Leena Lehti.

12.12. Lasten Pikkujoulut. Klo 17-19:30 Tahmelan Huvilalla!

Ohjelmassa kynttilä- ja tonttulakkipaja. Kynttiläpajassa pääset valmistamaan pitkiä kynttilöitä Killen opastuksessa ja tonttulakkipajassa tehdään kierrätyskankaista tonttulakkeja, jotka voivat olla vaikka minkä värisiä :).

Tarjolla glögiä ja torttuja. Isossa salissa mahdollisuus tanssiin, askarteluun ja vapaaseen leikkiin. Varaa mukaan pikkukolikoita, pajamaksu 2€/molemmat pajat. ja tarjoilut 1€/hlö. Tervetuloa viettämään leippoisaa iltaa hauskan tekemisen parissa Tahmelan Huvilalle.

 

Hehkumahkusta:

Yhteisötaidekoulu Hehkumahku on yhteisötaiteellista tekemistä tarjoava ja tutkiva taidekoulu, joka on perustettu Mahdollisuuksien Tilalle vuonna 2018. Se on avoinna kaikille lapsille ja heidän vanhemmilleen tai muulle läheiselle aikuiselle. Myös ilman lapsia voi tulla mukaan tekemään! :)

Yhteisötaidekoulun pääasiallinen tarkoitus on luoda yhteisöllisempää taiteen tekemistä sekä tarjota matalan kynnyksen mahdollisuuksia kokeilla erilaisia taidemuotoja. Yhteisötaidekoulun lähestymistapa taiteeseen on monitaiteellinen, eikä pyri tuottamaan ensisijaisesti pelkkää teknistä osaamista yhteen taiteenalaan liittyen.

Tervetuloa taiteilemaan!

Syksyn työpajojen toteuttamista tukee Osuuskunta Kanslia.

Kysymyksissä ota yhteyttä p.0503486118 / Johanna Peltola

 • Facebook - Black Circle

Yhteisötaidekoulu Hehkumahkun

taidepajoja Hiedanrannassa

Lauantaisin 16.11. - 7.12. klo 13-15. Kaikille avoimia ja pääsymaksuttomia pajoja.

Yhteisötaidekoulu Hehkumahkun maksuttomat taidepajat lapsille ja aikuisille Hiedanrannassa marras- joulukuussa lauantaisin klo 13-15 Lielahden kartanolla.

Tervetuloa Hiedanrantaan viettämään hauskoja lauantaipäiviä sirkustelun ja teatterileikkien parissa sekä luvassa myös kurkistusta varjoteatterin maailmaan sekä animaatioiden tekoa!

Taidepajat lauantaisin klo 13-15:

16.11. Sirkusta ja teatterileikkejä
Kuinka monta temppua voi tehdä yhdellä palloilla, miten jongleerataan kahdella huivilla tai miten kolme palloa pysyy ilmassa? Tule kokeilemaan erilaisia jongleerausvälineitä yhdessä perheen kanssa. Sirkusharjoitusten lisäksi luvassa lämmittely- ja rentoutusleikkejä. Ohjaajana Johanna Peltola.

23.11. Varjoteatteri.
Tule kokeilemaan omalaatuista ja taianomaista ilmaisumuotoa; varjoteatteria. Tutustumme erilaisiin varjoteatterin muotoihin, kehon varjoon, varjonukkeihin ja värivarjoihin. Työpaja tarjoaa myös ideoita varjoteatterikokeiluihin kotona, vaikka osana
jouluista yhdessäoloa ja tarinointia. Työpajaan sisältyy kevyttä liikuntaa ja haluttaessa nopeaa nukenrakentelua. Ohjaajana Tytti Marttila.


30.11. Satuolentojen päivähipat.
Luvassa tanssillinen tarinamatka, jossa tehdään yhteinen tanssiseikkailu satuolentojen maailmaan. Tule tutkimaan millä tavoin satuolennot tanssivat tähtien tuikkeessa! Ohjelmassa myös kasvomaalausta ja leikkejä. Saa pukeutua! Ohjaajana Henni Salo.

7.12. Animaatiopaja.
Tehdään yhdessä liikkuva sähköinen joulukortti. Tule kokeilemaan perinteistä esineanimaatiota. Hahmoja siirretään kuva kuvalta ja kuvista tehdään video. Jos haluat voit ottaa mukaan omia leluja tai vaikka joulukoristeita seikkailemaan korttiisi. Ota
mukaasi älypuhelin tai tabletti jos sinulla sellainen on. Käytämme ilmaista Stop Motion Studio-ohjelmaa, joka kannattaa ladata laitteelle jo etukäteen. Alle kouluikäiset oman aikuisen kanssa. Osallistua voi toki myös ilman omia laitteita! Ohjaajana: Medianomi Leena Lehti.


Taidepajoihin vapaa pääsy!

Lielahden kartano, Hiedanranta
Tehdaskartanonkatu 38, Tampere

Yhteistyössä Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut & Hiedanranta

 • Facebook - Black Circle

Täydenkuun äänimatka

12.12.

klo 19-20 Mahdollisuuksien Tilalla

Täydenkuun äänimatka 12.12. klo 19 – 20 Mahdollisuuksien Tilalla Tampereella on avoin kaikille kutsun kuuleville!

✨✨✨

Tule pysähtymään itsesi ääreen ja tähän hetkeen, vahvistamaan yhteyttä itseesi ja muistamaan sisäinen rauhasi. Lempeän mutta voimallisen äänimatkan aikana istut tai makaat hiljaa paikoillasi ja annat ääneni, kuurumpuni ja kristallikulhoni hoitaa solujasi, sydäntäsi ja sieluasi.

Ota mukaan lämpimät vaatteet ja villasukat, sekä joogamatto, jos sinulla sellainen on. Vettä on myös hyvä nauttia puhdistavan äänimatkan jälkeen, joten suosittelen tuomaan vesipullon mukanasi.

Tilaa on rajoitetusti, joten ilmoittauduthan mukaan hyvissä ajoin – kuitenkin viimeistään 10.12 tekstiviestitse numeroon 0409134434. Hinta on 5 – 15 euroa käteisellä tilanteesi mukaan, varaathan tasarahan.

Tulethan paikalle 5 - 10 minuuttia ennen tapahtuman alkua.

Jos sinulla herää jotain kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä. 😊

✨✨✨

Nähdään joulukuussa!

Järjestäjänä Hoitava Kipinä

p. 040 9134434

 

 • Facebook - Black Circle

 Sisäinen luonto - ohjattu kehomatka

19.12.

klo 18-19 Mahdollisuuksien Tilalla

Kohtaava kosketus - intuitiivisen kehotyön työpaja

Sisäinen Luonto - ohjattu kehomatka

Olet kutsuttu lepäämään ohjauksessa aistien ja avautuen kehon läsnäololle. Ohjaus soljuu pehmeästi runoillen, kehotietoisuuteen avaten ja rentouteen sallien. Kehomatkan aikana sinulta ei odoteta mitään, voit vain rentoutua olemaan juuri siinä missä olet. Välillä ohjauksen lisäksi matkaamme siivittää rauhallinen äänimaisema, välillä hiljaisuus.

Tarvitset mukaasi oman jooga-/jumppamaton sekä viltin, sillä maatessa saattaa tulla tunnin aikana vilponen.

Huom! Ohjauksessa käytetään mielikuvia ja saatetaan kuvailla muun muassa kehon elimiä, nestekiertoja yms, joten jos olet hyvin herkkä tämänkaltaisille asioille, tämä tapahtuma ei ehkä ole juuri sinulle.

Sisäinen Luonto - kehomatka on ensimmäinen laatuaan ja siksi ensimmäinen matka vain ovirahalla 5 e ♥

Lämpimästi tervetuloa aistimaan oman kehosi rikasta luontoa!

 

Ohjaajana Iina Kautiainen


Jos sinulle nousee kysyttävää, ota yhteyttä, vastaan mielelläni:

luonnollinenlasnaolo@gmail.com

 

 • Facebook - Black Circle

Palaudu paremmin lempeällä liikkeellä - kurssi

4., 11. ja 18.12.

klo 17:30-19. Mahdollisuuksien Tilalla

Kaipaatko arkeesi lisää palautumisen ja rauhoittumisen hetkiä? Haluaisitko olla paremmin läsnä kehossasi? Tuntuuko, että mielesi kaipaisi paussia asioiden pyörittelystä ja huolehtimisesta? Haluatko oppia palautumaan liikkeen avulla?

Jos vastasit kyllä, tämä kolmen kerran kurssi antaa työkaluja keho-mieli-yhteyden tasapainottamiseen ja palautumiseen arjen kuormituksen keskellä.

Tuntien perustana on PalautumisohjelmaPRO™️, jossa tehdään kevyttä ja palauttavaa liikettä ohjatusti, mutta omaa kehoa kuunnellen ja sen mukaan liikkuen. Liikkeet sopii kaikenkuntoisille ja -ikäisille. Pääosa liikkeistä tehdään seisten, mutta niiden tekeminen onnistuu myös istuen. Liikkeet on suunniteltu vapauttamaan kehon jännitystiloja ja aktivoimaan parasympaattista hermostoa, joka ohjaa kehon rauhoittumisjärjestelmiä. Tuntien teemoina on pysähtyminen, irtipäästäminen ja laajentuminen. Tunnin päätteeksi tehdään ohjattu loppurentoutus, joka syventää levollisuuden ja rentouden tunnetta.

Palautumisohjelmissa tavoitteena on päästä rauhallisen, vapaan ja luovan liikkeen avulla keskittyneeseen ja rauhalliseen olotilaan. Anna mielesi istahtaa hetkeksi matkustajan paikalle ja keholle mahdollisuus elpyä, rentoutua, virkistyä, vahvistua - antaa sille juuri sitä mitä se kaipaa.

Ota mukaan joogamatto tai muu alusta sekä rennot ja mukavat vaatteet. Loppurentoutusta varten on hyvä olla lisäksi lämmintä vaatetta tai viltti.

Aika: Keskiviikkoisin 4. - 18.12. klo 17.30-19
Paikka: Mahdollisuuksien Tila, Selininkatu 5, Tahmela
Hinta: Kolmen kerran kurssi yhteensä 36/30 euroa oman maksukyvyn mukaan.
Sitovat ilmoittautumiset osoitteeseen: henni.hakala@gmail.com. Liitä mukaan puhelinnumerosi.

 • Facebook - Black Circle

Eetterin täytettä, eetterin täydeltä - visuaalinen konsertti

Audiovisuaalinen matka Mahdollisuuksien Tilalla 1.12. klo 16-17.

Aloita joulukuu rentouttavalla tavalla!

Tervetuloa audiovisuaaliselle matkalle Mahdollisuuksien Tilalle 1.12. klo 16-17.  Seikkailemme mielen ja transsendenssin välimaastoon, sinne missä olemisen suurimmat ihmeet tapahtuvat.

Konsertissa on luvassa tajuntaa helliviä äänimaisemia ja videokarkkia näköelimille.

Tapahtuma on avoin kaikille. Vapaaehtoinen pääsymaksu.

 

Konsertin järjestää Kuningas koomapöksy, Elmeri Pöysti.

https://soundcloud.com/kuningas-koomap-ksy

https://www.facebook.com/KuningasKP/

 • Facebook - Black Circle

Luonnollinen Läsnäolo - Syksy

Luonnollinen läsnäolo Mahdollisuuksien Tilalla tiistaisin klo 19:- 20:15.

Luonnollisessa läsnäolossa
ohjatusti
niin ikään sekä ulkoa että sisältä
suuntaamme katseemme
läsnäolevaan kokemukseemme
tullaksemme tietoisiksi
ollaksemme läsnä
tunteaksemme
miten elämä meissä virtaa


Tavoitteetta
annamme itsellemme ajan lahjan
tietoisuuden tulen
kokeaksemme elävämme
levätäksemme läsnäolossamme
kuullaksemme meille annetut viestit

Sisäiseen viisauteen luottaen
annamme tilan avautua
kokemuksemme näyttäytyä
olemuksemme yhdistyä
aina tässä
aina vaatimatta
aina luottaen


Kutsun sinut ottamaan aikaa itsellesi, tutustuaksesi elävään kokemukseesi, tunnistaaksesi itsesi, palautuaksesi olennaisen äärelle.
Luonnollinen Läsnäolo on tunnin mittainen ohjattu hiljentyminen, jossa annamme huomiomme levätä siinä mikä on läsnä, annamme tarkkaavaisen ja sallivan tilan avautua sisällämme ja hiljalleen, hiljalleen voimme tunnistaa itsemme, tässä, kaiken ytimessä.

Aiempaa kokemusta läsnäoloharjoituksista et tarvitse, sillä läsnäolo lepää meissä kaikissa jo valmiina, aina, jo elävänä ja läsnä. Harjoituksemme virtaa kehotietoisuudesta, aisteista, luonnollisesta tarkkaavaisuudesta ja huomiosta sekä jokaisen omasta koetusta totuudesta.


Aika:
Tiistaisin 29.10.19 - 17.12.2019 (ei 19.11 eikä 26.11)
Klo 19-20.15
Mahdollisuuksien Tila, Selininkatu 5, 33240 Tampere


Oviraha 6 / 8 e
Huom! Vain käteisellä


Alennettu hinta opiskelijoille ja työttömille

Kysy halutessasi lisätietoja osoitteesta luonnollinenlasnaolo@gmail.com tai fb-sivun kautta

 • Facebook - Black Circle

Hahmoterapiaan pohjautuva itsetuntemusryhmä - Minuksi!

Kokoontumisia vuonna 2020 kerran kuussa joka toinen lauantai klo 10-12

Hahmoterapian neljä peruspilaria ovat: kontakti, läsnäolo, tietoisuus ja vastuu.

Ensimmäinen asia on kontaktin luominen itseen. Miltä minusta tuntuu nyt? Toiseksi tarkastelemme suhdetta toisiimme. Näiden kahden teeman äärelle pysähdymme tuon tuosta.

Tietoisuus itsestä ja omista toimintatavoista antaa mahdollisuuden valita, että jatkaako vanhaan tapaan, vai muuttaako tapaansa toimia.

Hahmoterapian keinoilla oppii arvostamaan itseään ja vaatimaan arvostusta myös ympäristöltään.

Työskentelemme paljon pareittain ja ryhmänä. Teemme tietoisuusharjoituksia ja rentoutumisharjoituksia. Opettelemme ottamaan tilaa itsellemme ja omille tarpeillemme toisia loukkaamatta. Harjoittelemme myös asettamaan rajoja, eli suojaamaan itseä.

Ehdoton vaitiolo sitoo kaikkia osallistuvia.

Kokoontumisia on 2020 joka kuukauden toinen lauantai klo 10-12.
Sitovat ilmoittautumiset etukäteen miia.oino2@gmail.com. Viim. 22.12.2020.
Ryhmä on suljettu ja oviraha on 20e/krt.
Paikkana Mahdollisuuksien Tila

 • Facebook - Black Circle

MAHDOLLISUUKSIEN TILA

Selininkatu 5, Tahmela/Pispala, Tampere

mahdollisuuksientila@gmail.com

MAHDOLLISUUKSIEN HUVILA

Tahmelan huvilalla

Uramonkatu 9, Tahmela/Pispala, Tampere

Mahdollisuuksien tilat ovat paikallisen luovuuden ja yhteisöllisyyden aktivaattoreita.

Tervetuloa vierailemaan, tanssimaan, leikkimään tai antamaan oma osasi kaiken kivuuden luomiseen!

 • Facebook Social Icon
 • Instagram Social Icon