Tuleva ohjelma

Osa tapahtumista järjestetään Mahdollisuuksien Tilalla ja osa Tahmelan Huvilalla, tarkista paikka kuvauksesta!

Poppy with Leaves
Bud
Yellow Flower
Purple Flower

MAHDOLLISUUKSIEN TILAN JÄRKIPIIRI

Joka toinen tiistai 21.12. alkaen klo 18-20 (seur. kerrat 4.1. / 18.1. / 1.2.)

Olemme kutsumassa koolle keskustelupiiriä yhteiskunnan ja maailman vallitsevasta tilanteesta. Pandemiatilanne ja siihen liittyvät ratkaisut herättävät monessa huolta, samoin kuin kärjistynyt kahtiajakoisuus ja keskustelukulttuurin tulehtuneisuus. Järkipiirin tarkoituksena on tarjota keskustelualustaa, jossa voidaan käydä monipuolista, ennakkoluulotonta ja kriittistäkin keskustelua, ja jossa voidaan rauhassa tutkia asiota, ilman pelkoa siitä, että tulisi leimatuksi omien mielipiteiden tai tunteiden takia.

Järkipiiri on paikka, jossa jaetaan havaintoja ja tietoa pandemiatilanteesta, sekä mahdollisesti muistakin ajankohtaisista ilmiöistä Suomessa ja/tai maailmalla. Haluamme ymmärtää, mitä tapahtuu. Pyrimme löytämään omanlaisiamme ratkaisuja tilanteeseen sekä mahdollisesti luomaan toimintaa, jolla voimme vaikuttaa tilanteeseen positiivisella tavalla. Tämä voi tapahtua esim. vetoomusten, tiedonjakamisen tai aktivismin kautta. Lähtökohtaisesti tarkoitus on kuitenkin tarjota turvallinen paikka, jossa voimme tukea toisiamme tässä vaikeassa ja kaoottisessa maailmantilanteessa.

Koemme tärkeäksi kutsua järkipiirin koolle, sillä media välittää jatkuvasti yksipuolista tietoa tilanteesta ja vaikenee kriittisistä seikoista esimerkiksi rokotteisiin ja rokotestrategiaan liittyen. Pyrimme kriittisyyteen, terveeseen järkeen ja yhteisen keskustelun kykyyn tuottaa järkeviä lopputuloksia. Tarkoituksenamme ei ole heittäytyä epämääräisten salaliittoteorioiden äärelle eikä luoda lisää pelkoa ja hämmennystä, vaan tutkia esimerkiksi sellaisia arvostettuja tieteentekijöitä, jotka ovat tarjonneet vaihtoehtoisia näkemyksiä nykytilanteeseen ja käytössä oleviin ratkaisuihin pandemian taltuttamiseksi, mutta jotka syystä tai toisesta on valtamediassa mustamaalattu tai jätetty huomiotta. Tarkoitus on myös yhdessä esim. seurata ja järkevästi arvioida uutisia maailmalta, jotka ovat tärkeitä, mutta jotka jostain syystä jätetään Suomenkin suurimmissa medioissa noteeraamatta.

Ryhmä ei ole rokotekriittinen sinänsä, mutta olemme huolestuneita siitä, että rokotteiden ongelmista ja toimivuudesta ei keskustella avoimesti. Pakkorokottaminen ei ole tieteellisen tiedon pohjalta oikea vastaus vallitsevaan tilanteeseen, ja tästä pitäisi pystyä keskustelemaan. Median tulisi tukea moniäänisyyttä ja sananvapautta, ja jos se ei sitä tee, niin tarvitsemme uudenlaisia keskustelun paikkoja ja tiedonvälittämisen tapoja. Kriittisen ja myös toisin ajattelun mahdollisuus pitää säilyttää sivistyneessä ja demokraattisessa yhteiskunnassa!

Järkipiiri kokoontuu joka toinen viikko tiistaisin Mahdollisuuksien Tilalla. Piirin ja keskustelun fasilitoijina toimivat Mahdollisuuksien Tilan aktiivit Henni, Johanna ja Sara. Pääfokuksemme on järkevässä keskustelussa, mutta pyrimme luomaan myös jonkinlaista toimintaa, jolla voimme vaikuttaa vallitsevaan tilanteeseen. Kutsumme mahdollisesti myöhemmin eri alojen asiantuntijoita alustamaan eri aiheista.

Ei vaivuta epätoivoon eikä lisätä vastakkainasetteluja! Tule mukaan Järkipiiriin!

Ennakkoilmoittautuminen viimeistään tapahtumapäivänä klo 12 mennessä sähköpostilla mahdollisuuksientila@gmail.com tai puh. 050-4339992 / Mahdollisuuksien Tila. Tapahtumaan otetaan max. 20 henkilöä voimassa olevien kokoontumisrajoitusten mukaisesti. Järkipiirin toimintaan voi osallistua myös etänä, mikäli tämä kiinnostaa niin laita meille viestiä!

FB: www.facebook.com/events/444678777360242


 

Lisäksi Unelmointihuoneen yhteisö Tahmelan huvilalla sekä Klovniyhteisö Mahdollisuuksien Tilalla toimivat aktiivisesti. Mikäli haluat mukaan, ota meihin yhteyttä: mahdollisuuksientila@gmail.com.
Helmikuussa 2022 käynnistyy myös Kuvataiteellisten prosessien yhteisö! Pysy kuulolla!