Tuleva ohjelma

Osa tapahtumista järjestetään Mahdollisuuksien Tilalla ja osa Huvilalla, tarkista paikka kuvauksesta!

Hei! Mahdollisuuksien Tilan kevätkauden tapahtumat löydät täältä. Päivitämme säännöllisesti ohjelmaa.

Tilaa voi varata edelleen myös yksityiskäyttöön lähettämällä viestiä osoitteeseen mahdollisuuksientila@gmail.com tai soittamalla numeroon p.0452304483.

Hyvää alkanutta vuotta ja uutta vuosikymmentä 2020!

Kevään tapahtumat ja ohjelmat päivittyvät tänne.

Pysykää kuulolla!

Tiesitkö, että Mahdollisuuksien Tilalla voit järjestää kaikille avointa ohjelmaa 3€:n ovirahalla. Soita ja kysy lisää! p. 0452304483 / Henni

  • Facebook - Black Circle

Unelmointiryhmä

Lauantaisin 8.2., 22.2., 29.2., ja 14.3. klo 13-15 Tahmelan Huvilan Unelmointihuoneessa

Unelmointiryhmä kutsuu unelmoimaan!

Kaikki me kannamme unelmia sisällämme, toisinaan piilotettuina ja uinuvina potentiaaleina, jotka jäävät erilaisten esteiden sumujen alle. Unelmointiryhmässä prosessoimme myös vaikeuksia ja haasteita, joita niihin liittyy. Unelmointi on sisäistä työskentelyä, joka pohjautuu uskoon syvemmästä merkityksellisyydestä, hyvyydestä ja tarkoituksesta.

Unelmointi ravitsee luovuutta, herkkyyttä, mielikuvitusta sekä avaa ja rikastaa sisäistä kokemisen kykyä. Se voi myös herättää tutkimattomia alueita ja kaipauksia. Unelmointi aktivoi alitajuntaa, ja prosessi voi ratkaista jotakin, mihin unelmointi ei ole kohdistunut. Se voi toimia myös käytännön tavoitteiden selkeyttäjänä ja esiin tuojana.

Unelmoinnin harjoittaminen on itsessään arvokasta elämässä. Sen arvo ei ole riippuvainen unelmien toteutumismahdollisuuksista. Tämä on myös Unelmointiryhmän lähtökohta.

Unelmointiryhmässä harjoitellaan unelmoinnin taitoa, jaetaan omia unelmia toisten kanssa, puretaan syväluotaavasti ja kokonaisvaltaisesti esteitä niiden toteutumisen tieltä.

Unelmia myös viedään lopulta kohti konkreettista toteutumistaan.

Ensimmäiset unelmointikerrat ovat 8.2, 22.2, 29.2 ja 14.3. klo 13-15 Mahdollisuuksien Huvilan Unelmointihuoneella Tahmelan huvilalla. Tule unelmoimaan ja kuulemaan lisää :)

Oviraha 3/5e (sis.teet&kahvit)

Vetäjänä Henni Salo

Unelmat ovat elämän eliksiiriä

- Tästä tulee niin hieno maailma ry

Mahdollisuuksien Huvilan Unelmointihuone (2krs)
Uramonkatu 9,
Tahmelan huvila

  • Facebook - Black Circle

Kuvataiteellisen ilmaisun iltapäivät

torstai-iltapäivisin

Joka torstai 23.1. - 30.4.2020.

Klo 13-15

Tule Mahtikselle maalaamaan yksin ja yhdessä!

 

Torstain kuvallisen ilmaisun iltapäivissä pääpaino on vapaassa itseilmaisussa. Välillä saatetaan ottaa ohjelmaan lyhyitä harjoituksia luovuuden herättelemiseksi, mutta voit aina myös keskittyä omaan tekemiseen valintasi mukaan. Mitään ei tarvitse osata eikä ryhmässä opetella maalaustekniikoita, vaan heittäydytään luomaan vapaasti ja katsotaan mitä kulloinkin paperille virtaa. Voit myös tulla ihan vaan istuskelemaan ja juomaan teetä!

Materiaaleina käytämme paperia ja guasseja. Halutessasi voit omia piirustusvälineitä mukaan. Siveltimiä tilassa on jonkin verran, mutta niitäkin voit tuoda mukanasi.

 

Voidaan myös ideoida yhdessä iltapäivien sisältöä, annetaan homman kehittyä orgaanisesti! Keväämmällä luvassa ainakin kollaasityöpaja.
 

Fasilitoijana Riina Kaartamo

Ovimaksu 3 e.

 

 

Tervetuloa!

  • Facebook - Black Circle

TRE-Vapauta kehosi stressistä ( 4 kerran aamuryhmä Tampereella).

Järjestäjänä: Hellä mieli

Tiistaisin 10.-31.3.2020

Klo 10 - 11:30

Neljä tapaamista sisältävä TRE-kurssi 10.3-31.3.2020 Pispalassa

Tervetuloa tutustumaan oman kehosi viisauteen! TRE tulee sanoista Tension & Trauma releasing exercises. Alunperin trauman hoitoon kehitettyä menetelmää käytetään nykyään mm. rentoutumiseen, urheilusuorituksesta palautumiseen ja stressin purkamiseen. Auttamistyötä tekevät saavat TRE:stä apua sijaistraumatisoitumisen ennaltaehkäisyyn. TRE:n avulla voimme purkaa kehoon jääneitä elämän kriisien ja traumojen aiheuttamia fyysisiä ja emotionaalisia tunnelukkoja.

TRE-harjoituksessa tehdään helppo alkuverryttelysarja, joka käynnistää lihaksissa kevyen tärinän. Tärinä on kehon luonnollinen mekanismi, joka purkaa lihaksista syviä jännityksiä ja hermostosta ylivireyttä. Tärinä koetaan yleensä hyvin miellyttäväksi ja rentouttavaksi. Kurssilla oppimaasi harjoitusta voit jatkaa itsenäisesti kotona.

Kurssin hintaan sisältyy neljä tapaamista. TRE-harjoitus on matka omaan kehoon ja harjoitus muuttuu koko ajan. Ryhmässä oma prosessi syvenee ja etenee turvallisesti. Jokaisella kerralla teemme TRE-harjoituksen ja jaamme siihen liittyviä kysymyksiä ja pohdintoja. Käymme läpi myös TRE:n teoreettista viitekehystä. Tällä kurssilla opit ymmärtämään ja kuuntelemaan viisasta kehoasi. Opit myös palautumaan nopeammin stressistä ja näin edistät mielen ja kehon terveyttä. Et tarvitse aiempaa kokemusta TRE:stä, mutta jos olet jo käynyt alkeiskurssin, voit myös tulla syventämään omaa harjoitustasi.

Ryhmän koko on maksimissaan 6 henkilöä, jotta ohjaaja pystyy tarvittaessa avustamaan ja huomioimaan kaikki osallistujat yksilöllisesti.

Kurssin ajankohta: Tiistaisin 10.3/17.3/24.3/31.3.2020 klo 10-11.30 (varaa ensimmäisellä kerralla aikaa klo 12 asti)
Paikka: Mahdollisuuksien tila, os. Selininkatu 5 (Pispala)
Kurssin hinta: 120 euroa (sis. Alv 24%)
Early bird hinta 105e voimassa 10.2.2020 saakka

Kurssi maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä Holvi-verkkokaupassa.

Lisätietoa: TRE-harjoitus sopii kaikille perusterveille henkilöille. Seuraavissa terveydellisissä tilanteissa TRE-harjoituksen aloittamista ei aina suositella: raskaus, sydänsairaus, epilepsia, syöpähoidot, pian leikkauksen jälkeen, vakava mielenterveydellinen sairaus esim. skitsofrenia, psykoosi ja voimakas psyykelääkitys. Epäselvissä tapauksissa kysy lisätietoa ohjaajalta.

Kurssin ohjaaja olen minä Tiia Minaya, sertifioitu TRE-ohjaaja. Hellä Mieli-yritykseni kautta olen ohjannut useita TRE-kursseja valmistumiseni jälkeen keväästä 2017. Yksilöohjausten ja kurssien lisäksi olen ohjannut TRE:tä mm. Helsingin kaupungin henkilöstölle sekä Suomen Migreeniyhdistyksen jäsenille.

Ilmoittaudu pian mukaan, TRE-kurssit täyttyvät yleensä nopeasti! :)

Lämpimin terveisin,

Tiia Minaya

Sertifioitu TRE-ohjaaja
Mindfulness-ohjaaja CFM®
Sosionomi (AMK)

Hellä Mieli
FB: Hellä Mieli
www.hellamieli.fi

Kysyttävää kurssista? Voit laittaa minulle sähköpostia: tiia@hellamieli.fi

Tässä vielä muutamia palautteita aiemmilta TRE-kursseilta:

"Kurssi oli juuri kiireiseen elämäntilanteeseeni sellainen mistä sain hyvän tekniikan, tärinä tuntui omasta mielestäni vapauttavalta."

"TRE-harjoitukset oli helppo oppia jo kurssilla ja jatkossakin toteuttaa ilman sen suurempia etukäteisjärjestelyjä. Jo ensimmäisten harjoitusten myötä huomasin, että voin lisätä omaa kehontuntemustani ja vapauttaa lukossa ollutta mieltäni ja kehoani ja keventää stressiä."

"Voi kun olisin tiennyt tästä aiemmin!"

"Hyödyllinen taito oppia, aion käyttää arkisena rentoutuskeinona."

"Vihdoin löytyi keino purkaa hermostoni ylivirittyneisyyttä, joka on aiheutunut pitkäaikaisesta stressistä kaikkine lieveilmiöineen. Ensimmäinen yö kurssin jälkeen - en muista nukkuneeni niin hyvin piiitkäään aikaan. Kiitos!!"

 

Torstain kuvallisen ilmaisun iltapäivissä pääpaino on vapaassa itseilmaisussa. Välillä saatetaan ottaa ohjelmaan lyhyitä harjoituksia luovuuden herättelemiseksi, mutta voit aina myös keskittyä omaan tekemiseen valintasi mukaan. Mitään ei tarvitse osata eikä ryhmässä opetella maalaustekniikoita, vaan heittäydytään luomaan vapaasti ja katsotaan mitä kulloinkin paperille virtaa. Voit myös tulla ihan vaan istuskelemaan ja juomaan teetä!

Materiaaleina käytämme paperia ja guasseja. Halutessasi voit omia piirustusvälineitä mukaan. Siveltimiä tilassa on jonkin verran, mutta niitäkin voit tuoda mukanasi.

 

Voidaan myös ideoida yhdessä iltapäivien sisältöä, annetaan homman kehittyä orgaanisesti! Keväämmällä luvassa ainakin kollaasityöpaja.
 

Fasilitoijana Riina Kaartamo

Ovimaksu 3 e.

 

 

Tervetuloa!

  • Facebook - Black Circle

MIKA TÖRÖSEN Akvarellikurssi Tampereella

14.-15.3. 2020

klo 10-17

MIKA TÖRÖSEN AKVARELLIKURSSI TAMPEREELLA 14.-15.3.2020

Mahdolllisuuksien Tilalla.

Molempina päivinä klo 10-17

 

Kurssi soveltuu sekä aloittelijoille, että myös pidempään maalanneille. Kurssin opetus koostuu opettajan demoista sekä oppilaiden ohjatusta työskentelystä.

Osa tarvikkeista mahdollisuus saada lainaksi opettajalta.

 

Kurssille mahtuu 15 oppilasta.

 

Kurssin hinta: 130 (sis. ALV 24 %). Kurssimaksu maksetaan heti ilmoittautumisen jälkeen.

 

Tiedustelut ja sitovat ilmoittautumiset: mikatoronen@hotmail.com, 050 559 8409.

  • Facebook - Black Circle

MIESTEN PIIRI Tampereella / Pispalassa. Järjestäjänä: Elonkehä / Kristo Kuilu

Joka toinen maanantai klo 18:30-21:00. 271. alkaen.

Kaipaatko merkitykselliseen yhteyteen miesseurassa?

Miesten piiri tarjoaa mahdollisuuden yhdessäoloon ja jakamiseen hyväksyvän läsnäolon ilmapiirissä. Se ei ole tavanomainen juttutuokio tai keskustelukerho, vaan erityinen yhteen tulemisen muoto, jossa jaamme ajatuksia, tuntoja ja tunteita. Istumme piiriin kukin ainutlaatuisena, mutta kaikki tasavertaisina. Saamme jokainen vuorollamme puhua ja ilmaista itseämme, tullen nähdyiksi ja kuulluiksi.

Piirissä tapahtuvan sanallisen jakamisen tukena iltaan kuuluu yksinkertaisia kehotietoisuuteen ja yhteiseen läsnäoloon virittäviä harjoituksia.

Lämpimästi tervetuloa kaikenlaiset miehet!

Kevään 2020 piirin tapahtuvat joka toinen maanantai klo 18.30-21.00, alkaen 27.1.

Paikkana toimii Mahdollisuuksien Tila osoitteessa Selininkatu 5 (Tahmelan K-Marketin yläpuolella).

Piirit organisoi ja ohjaa Kristo Siniluoto. Hän on mieheyden tutkija-ihmettelijä, luonnossa lumoutuja, somaattisten menetelmien ohjaaja ja tanssi-liiketerapeutti (piirit eivät ole kuitenkaan terapiatapahtumia).

Kustannus: 5-10 € taloudellisen tilanteen mukaan. Summa käytetään kattamaan tilavuokra ja avustamaan Kristoa Men's Circle Leaders Mastermind -verkkokurssin kustannuksissa.

---------
Loppuun asti lukeneille: miesten piirin tarkoituksina on

-luoda erityinen tila, jossa kunkin on turvallista olla oma ainutlaatuinen ja haavoittuvainenkin itsensä

-saattaa miehiä yhteyteen itsensä ja toistensa kanssa (mielen, kehon ja tunteiden tasolla)

-kannustaa miehiä autenttiseen itseilmaisuun, niin voiman ja selkeyden kuin heikkouden ja epävarmuudenkin hetkinä

-auttaa miehiä tukemaan ja kannustamaan toisiaan

-synnyttää uutta, menneisyyden painolastista ja rajoitteista vapaata mieskulttuuria

  • https://www.facebook.com/events/4620

 Luonnollinen läsnäolo - kevät 2020

Tiistaisin 14.1. - 26.5. (ei 3.3 eikä 10.3) Klo 19-20

Kutsu ottamaan aikaa itsellesi,
tuntemaan elämä sisälläsi,
hellittämään hetkeksi arjen kiireistä ja vaatimuksista.
Kutsu tutustumaan ja palautumaan olennaiseen,
omaan itseesi.

Luonnollinen Läsnäolo on tunnin mittainen ohjattu hiljentyminen, jossa annamme huomion levätä siinä mikä on läsnä, annamme tarkkaavaisen ja sallivan tilan avautua sisällämme ja hiljalleen, hiljalleen voimme tunnistaa itsemme, tässä, kaiken ytimessä. Hellitämme ja rentoudumme. Yrittämättä, puskematta sallimme kokemuksemme näyttäytyä meille ja viestiä viisauttaan.

Aiempaa kokemusta läsnäoloharjoituksista et tarvitse, sillä läsnäolo lepää meissä kaikissa jo valmiina, aina, jo elävänä ja läsnä. Harjoituksemme virtaa kehotietoisuudesta, aisteista, luonnollisesta tarkkaavaisuudesta ja huomiosta sekä jokaisen omasta koetusta totuudesta.

Tilasta löytyy tuoleja ja tyynyjä. Voit tuoda mukanasi jooga- tai jumppamaton jolle voit halutessasi pistää pitkäksesi.

Oviraha 6 / 8 e
Huom! Vain käteisellä

Alennettu hinta opiskelijoille ja työttömille

Kysy halutessasi lisätietoja osoitteesta luonnollinenlasnaolo@gmail.com tai fb-sivun kautta

 

  • Facebook - Black Circle

Aloita vuosi huolehtimalla itsestäsi - Palaudu ja vahistu

Tiistaisin klo 8-9

ja iltatunti tiistaisin klo 17:30-18:30

ALOITA VUOSI

HUOLEHTIMALLA ITSESTÄSI

PALAUDU JA VAHVISTU

Harjoitus tukee kehon ja mielen palautumista kuormituksesta, auttaa
stressin lievitykseen ja hallintaan sekä vahvistaa selkärankaa tukevia
lihaksia. Teemme fyysisen harjoituksen, joka tukee selkärangan
hyvinvointia ja lantion tasapainoa, sekä parantaa uloshengityksen
laatua. Hengityksen avulla aktivoimme parasympaattista "lepo"
hermostoamme. Harjoitus päättyy pitkään ohjattuun
loppurentoutukseen, jolloin vastaanotamme harjoituksen todelliset

hyödyt tietoisessa lepotilassa.

Alkaa tammikuussa viikolla 2. Tiistaisin klo 8-9 ja 17.30-18.30
Kertamaksu 15€
Ilmoittaudu info@katarawellness.com / 0452396891
katarawellness

Tahmela - mahdollisuuksien tila - Selininkatu


 

  • Facebook - Black Circle

MAHDOLLISUUKSIEN TILA

Selininkatu 5, Tahmela/Pispala, Tampere

mahdollisuuksientila@gmail.com

MAHDOLLISUUKSIEN HUVILA

Tahmelan huvilalla

Uramonkatu 9, Tahmela/Pispala, Tampere

Mahdollisuuksien tilat ovat paikallisen luovuuden ja yhteisöllisyyden aktivaattoreita.

Tervetuloa vierailemaan, tanssimaan, leikkimään tai antamaan oma osasi kaiken kivuuden luomiseen!

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon